/
    • Veld 6 : Antilopen - Amicitia

Amicitia vergeet zichzelf te belonen.

Afgelopen zaterdag stond ronde 6 van de veldcompetitie in de overgangsklasse op het programma. Zowel het eerste als het tweede team van Amicitia speelden tegen Antilopen uit Leusden.

Het team van trainer -coach Ruben Burchartz had de smaak te pakken na de gewonnen wedstrijd tegen Drachten. Ook vandaag stond er een team op het veld dat gemotiveerd was om de winst te pakken. Het eerste doelpunt viel aan de kant van Antilopen, de Toyota Klaas Drent formatie had hier meteen een antwoord op. Tot aan de rust ging het gelijk op, waarbij vooral de dames van Amicitia de score bepaalden. Ruststand: 10-10.

In de rust is het team ervan overtuigd dat deze wedstrijd gewonnen kan worden. Eenmaal terug op het veld laat Amicitia ook zien dat het deze wedstrijd wil winnen. Er wordt door Amicitia een verschil van 3 doelpunten op het scorebord gebracht, maar de thuisploeg komt weer langszij. Amicitia weet weer uit te lopen en laat zien dat zij de bovenliggende partij is, maar door veerkracht te tonen komt Antilopen weer op gelijke hoogte. De slotfase is erg spannend, en het meegereisde publiek uit Vriezenveen gaat er nog eens goed voor zitten. Met nog een minuut te gaan en bij een gelijke stand gaat Amicitia nog een keer vol in de aanval en lijkt de bal na een zuiver schot in de korf te verdwijnen, maar ketst helaas toch af. In de zinderende slotminuut weet ook Antilopen niet meer te scoren en gaat de ploeg uit Vriezenveen met 1 punt naar huis. Amicitia vergeet zichzelf te belonen en het overwicht uit te drukken in een overwinning. Eindstand 19-19.
      Amicitia staat met 5 punten op een gedeelde 5e plaats.

Komende zaterdag 15 oktober staat alweer de laatste veld en thuiswedstrijd op het programma. Om 15.30 uur zal op sportpark het Midden in Vriezenveen het team uit Heerenveen te gast zijn. Amicitia speelt om 13.45 thuis tegen Heerenveen 2.