/
    • Veld 7 : Amicitia - Heerenveen

Kostbaar verlies Amicitia tegen Heerenveen.

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het 1ste deel veldcompetitie in de overgangsklasse B op het programma. Zowel het eerste als het tweede team van Amicitia speelden thuis tegen Heerenveen.
      Het team onder leiding van coach Ruben Burchartz was erop gebrand om dit keer de 2 punten te pakken, aangezien ze vorige week onnodig puntverlies hadden geleden tegen Antilopen. Amicitia 2 speelde voorafgaand aan de wedstrijd van het 1ste team. Amicitia 2 gaf hier het goede voorbeeld, na een goede wedstrijd wonnen ze met 19-11.
      Helaas begon Amicitia niet al te sterk aan het duel tegen Heerenveen. Ze kwamen al snel met 1-4 achter te staan, maar de Toyota Klaas Drent formatie had het juiste antwoord hierop want een paar minuten later was de stand weer gelijk getrokken tot 6-6. Het was een mooie en gelijk-opgaande 1ste helft dat was dan ook aan de stand te zien, ze gingen de rust in met een stand van 11-11.
      Wanneer de spelers weer op het veld staan, zie je dat ze zeer gemotiveerd zijn om de wedstrijd winnend af te sluiten. Heerenveen opende direct de score na rust 11-12 de aanval erop werd het direct 12-12. Heereveen zette even een tandje bij en ze liepen dan ook gelijk uit naar 4 doelpunten verschil. Toch wist de Toyota Klaas Drent formatie zich knap terug te knokken. Dit deden ze met 4 doelpunten op rij 16-16. Dit was het moment om door te drukken en de punten veilig te stellen. Dit gebeurde echter niet, in tegendeel zelfs, want op dat moment liep Heerenveen uit, zij scoorden 5 doelpunten op rij. Daardoor kwam Heerenveen op een 16-21 voorsprong. Op dit moment liepen meerdere spelers zich warm aan de kant van Amicitia, waaronder Mark Witteveen die zijn debuut mocht maken in het 1ste team. Helaas mochten de wissels niet meer baten. Amicitia kon niet eer dichterbij komen, het duel eindigde met de stand van 18-23. Een kostbaar verlies voor Amicitia.

Aankomende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma van Amicitia. De zaalcompetitie start op 12 november 2016.