/
    • Zaal 1: AVO Assen - Amicitia

Amicitia verliest van AVO na een veelbelovende wedstrijd.

De tegenstander van Amicitia, AVO uit Assen heeft vooraf uitgesproken kampioen te willen worden. Op het veld spelen ze tevens overgangsklasse en staan daar op een tweede plek. Amicitia wist dus dat het goed zou moeten presteren. Na een aantal weken goede voorbereiding in de zaal was het vlaggenschip er klaar voor. Dit bleek ook direct zodra het fluitsignaal klonk. De Toyota Klaas Drent formatie begon scherp en was zeer effectief. In het begin van de wedstrijd liep het uit naar een 5-8 voorsprong. AVO leek overrompeld en kwam pas laat in de eerste helft terug op 11-13. Via 11-14 wordt het dan 14-15 en vlak voor rust is het stuivertje wisselen. Er wordt gerust met een stand van 17-17. Een doelpuntrijke eerste helft waar coach Burchartz zijn lof over uitsprak in de bespreking.
      Na rust was het echter AVO dat direct scoort, maar Amicitia kon goed bijblijven tot 24-26. Aanvallend stokte het bij Amicitia en de energie in de verdediging zakte wat terug waardoor AVO uitliep tot 30-26. De supporters uit Vriezenveen waren getuige van een zeer spannend slotakkoord. Amicitia komt nog terug tot 30-28, maar heeft net niet voldoende over om de stand gelijk te trekken. De eindstand wordt 33-30. Een zeer aantrekkelijk potje korfbal werd in Assen op de mat gelegd en dat beloofd wat voor de komende wedstrijden. Komende zaterdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen Mid-Fryslân uit Grou en Reduzem in sporthal de Stamper in Vriezenveen, aanvang 19.45 uur. Voorafgaand speelt Amicitia 2 ook tegen de Friezen om 18.25 uur.