/
    • Zaal 4 : Amicitia - AKC

Amicitia wint spannende derby in eigen huis.

Na de winst op NKC ’51 vorige week, stond afgelopen zaterdag de derby tegen AKC uit Almelo op het programma. Door deze winst in Nijverdal ging Amicitia met vol vertrouwen de strijd aan tegen AKC . Voor een volgepakte tribune en in een sfeervolle ambiance in sporthal de Stamper in Vriezenveen gaf het arbitrale duo het startsein voor deze topper.
      Een gelijk opgaande beginperiode resulteerde in een 5-5 tussenstand halverwege de eerste helft. Hierna nam AKC het initiatief en breidde de voorsprong uit naar 5-8 en 6-9. De Toyota Klaas Drent formatie wist terug te knokken en nam zelfs een 10-9 voorsprong. Deze voorsprong was helaas van korte duur en AKC nam het initiatief weer over. Dit leidde tot een ruststand van 12-16 in het voordeel van AKC. In de rust werden de puntjes op de i gezet en met wat tactische aanpassingen ging de ploeg van Ruben Burchartz vol goede moed de arena weer in.
      In het begin van de tweede helft liep AKC echter uit naar een nog grotere voorsprong , 12-18. Hierna toonde de jonge ploeg van Amicitia veerkracht en was bij 18-18 weer volledig terug in de wedstrijd. AKC kwam nog wel een paar keer op voorsprong, maar de Toyota Klaas Drent formatie wist de stand steeds weer gelijk te trekken. Bij 25-24 werden de rollen omgedraaid. Amicitia had geloof in eigen kunnen en hierdoor wist de ploeg uit Vriezenveen de punten in Vriezenveen te houden. In een zeer spannende slotfase knokte Amicitia zich naar een fraaie 29-26 eindstand. De ploeg bedankte het enthousiaste thuispubliek, onder aanvoering van Amicitia On Tour, voor hun geweldige steun.
      Helaas wist het 2e van Amicitia geen punten te behalen tegen AKC 2.
      Zaterdag speelt Amicitia weer thuis tegen de ongeslagen koploper KVA uit Amstelveen.
      Aanvang 19.45 uur in sporthal de Stamper in Vriezenveen. Voorafgaand speelt Amicitia 2 tegen ZKC.