/
    • Zaal 10 : AKC - Amicitia

Amicitia kampioen van Twente!

Afgelopen zaterdag stond voor Amicitia de laatste derby van het zaalseizoen op het programma. Na een dik verdiende overwinning op NKC’51 uit Nijverdal, moest er aangetreden worden tegen het welbekende AKC uit Almelo. Voor beide ploegen stond er veel op het spel. De winnaar zal wat meer lucht hebben en een grotere kans op rechtstreekse handhaving. Na een spannende wedstrijd nam Amicitia de punten mee naar Vriezenveen, eindstand 20-22. Veel trouwe supporters waren meegereisd naar Almelo en zorgden voor een prima sfeer.

De Toyota Klaas Drent formatie begon uitstekend aan de wedstrijd en stond al snel met 0-3 voor. Daarna stokte de doelpunten productie voor een tijdje en kon AKC aanhaken, 3-3. De eerste helft verliep verder gelijk op, waarbij de ploeg uit Almelo voor rust een gaatje wist te slaan van 2 doelpunten. Ruststand 15-13.

Trainer Ruben Burchartz, die ook in een rechtstreeks duel stond tegen zijn broertje en trainer van AKC Alan Burchartz, gaf in de rust aan dat er vooral als team en ook rustig gespeeld moest worden. De goede kansen benutten om zo weer in de wedstrijd te komen en de voorsprong te pakken.

Na rust werd hier direct gehoor aan gegeven en kwam Amicitia al vrij snel terug tot een 16-16 tussenstand. Vervolgens werd het 16-17 door een benutte strafworp. AKC nam een time-out, wat voor Amicitia het teken was dat AKC bang werd. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de wedstrijd werd knap uitgespeeld door de ploeg uit Vriezenveen.
      Hierdoor kan Amicitia zich de kampioen van Twente noemen, 2 keer winst tegen zowel NKC uit Nijverdal als AKC uit Almelo, en kan er komende zaterdag met vol vertrouwen worden afgereisd naar koploper KVA uit Amstelveen. Met nog 4 speelrondes te gaan, met kansen op nog wat punten, is handhaving in de Overgangsklasse het doel.

Helaas wist Amicitia 2 haar wedstrijd niet te winnen tegen het 2e van AKC, eindstand 17-15. Het 2e reist aankomende zaterdag af naar Zuidwolde om daar de punten wel te pakken. Amicitia 1 speelt om 19.30 uur in Amstelveen tegen KVA.