/
    • Zaal 14 : Groen Geel - Amicitia

Amicitia verliest duel tegen kampioenskandidaat.

De laatste zaalwedstrijd werd gespeeld in het Noord Hollandse Wormer tegen kampioenskandidaat Groen Geel. Amicitia wist zich vorige week al veilig te spelen in de thuiswedstrijd tegen de Hoeve, terwijl Groen Geel nog strijdt om het kampioenschap met KVA. Na een lange heenreis met veel omleidingen kwamen de Vriezenveners aan in Wormer, waar de zaal al goed gevuld was met supporters. Ook enkele trouwe supporters uit Vriezenveen waren weer aanwezig. Een kwartier later dan gepland ging de wedstrijd van start. Ondanks de korte voorbereiding was het plan om scherp te beginnen en de laatste zaalwedstrijd goed af te sluiten. Helaas gebeurde het tegenovergestelde. Na een paar minuten spelen stond er al een stand van 4-0 op het scorebord. Er werd te gehaast gespeeld en niet goed verdedigd. Na een vroege time-out van coach Ruben Burchartz veranderde er maar weinig. Het zelfvertrouwen wat Amicitia de afgelopen weken heeft laten zien was nu ver te zoeken. Halverwege de eerste helft moest de Toyota Klaas Drent formatie tegen een achterstand van 10-4 aankijken. Groen Geel liet aanvallend goed spel zien en kwam makkelijk tot scoren, terwijl het aan de kant van Amicitia maar moeizaam liep. Afspraken werden niet nagekomen en aanvallend bleef het gehaast. Dat resulteerde in een ruststand van 17-8. Of het nou lag aan de slechte voorbereiding of door gebrek aan concentratie, het was duidelijk dat de tweede helft stukken beter moest. En dat gebeurde ook. De score na rust ging gelijk op. Groen Geel bleef het sterke spel behouden, maar Amicitia kon nu goed meekomen. Een goede fase zorgde voor een kleine opleving maar dichterbij dan 6 doelpunten liet de ploeg uit Wormer niet toe (24-18). Er werd nu wel beter overlegd en minder gehaast gespeeld. In de laatste fase van de wedstrijd kon Groen Geel nog een keer aanzetten om de score te vergroten. De wedstrijd eindigt in een 29-20 eindstand. Amicitia heeft het in de eerste helft laten liggen, waardoor het erg moeilijk werd om dichterbij de thuisploeg te komen. De tweede helft eindigt in een gelijkspel, waarin beide ploegen 12 keer weten te scoren. Dit laat zien dat er wel meer mogelijk was geweest voor de Toyota Klaas Drent formatie.

Uiteindelijk kan Amicitia met een goed gevoel terugkijken op dit zaalseizoen en eindigt het op een keurige 5e plek. In de tweede helft van het zaalseizoen liet de ploeg een duidelijke groei zien, waardoor er met een goed gevoel naar het veldseizoen kan worden gewerkt. Voor het volgende zaalseizoen gaan de Vriezenveners op zoek naar meer.

Amicitia 2 wist hun uitwedstrijd tegen SCO 3 helaas ook niet te winnen. Daar werd het 18-10. Zij hadden zich ook al gehandhaafd in hun competitie, ook op een keurige 5e plek.

In het komende 2e deel van de veldcompetitie moet Amicitia 1 gaan strijden om handhaving in de overgangsklasse. De eerste veldwedstrijd op sportpark het Midden staat gepland op 1 april tegen KVZ en wordt gespeeld in Vriezenveen om 15.30 uur. Daarvoor speel Amicitia 2 tegen KVZ 2 om 13:45 uur.