/
    • Zaal 01 : Amicitia - De Hoeve

Amicitia wint eerste wedstrijd zaalseizoen.

Afgelopen zaterdag kon de selectie van Amicitia weer voor het eerst van start gaan in de zaal. In het voorprogramma wist het tweede van Amicitia helaas niet te winnen van de Hoeve 2.

Voor het vlaggenschip van Amicitia stond ook de Hoeve op het programma. Een lastige tegenstander, maar zeker niet onverslaanbaar. Na een goede bespreking begon de Toyota Klaas Drent formatie in weer een sfeervolle sporthal de Stamper aan de wedstrijd. Binnen twee seconden na het eerste fluitsignaal werd de korf al gevonden. Amicitia liep snel uit naar een 3-1 voorsprong, maar kon in de beginfase het gat niet groter krijgen. Daardoor kon de Hoeve elke keer weer aanhaken. Ze draaiden een 3-3 gelijke stand om in een stand van 3-5 en vlak voor rust wist de Hoeve zelfs een voorsprong van drie doelpunten te pakken. Dit resulteerde in een 9-12 ruststand.

In de rust werd aangegeven dat, hoewel de formatie van Amicitia het betere van het spel had, er nog wel flink wat puntjes op de i moesten worden gezet. De wedstrijd was zéker niet gespeeld en dat zal Amicitia de tweede helft dan ook laten merken.

De Hoeve scoorde gelijk na rust en zette de stand op 9-13. De vier punten overbruggen bleek in het begin van de tweede helft lastig. Op een gegeven moment werden de vier punten twee, en stond Amicitia, met nog 10 minuten te spelen, met 14-16 achter. Dankzij een nuttige time-out wist Amicitia de stand vijf minuten later gelijk te trekken naar 19-19.

D’r op en d’r over is wat de Toyota Klaas Drent formatie vervolgens deed. Dankzij een zeer efficiënte wissel werd de stand 21-19 in het voordeel van Amicitia met nog maar 5 minuten te spelen. Vanaf dat moment werd het een zeer spannende wedstrijd, waarbij de Hoeve niet meer de juiste keuzes nam, en Amicitia wel. Het enthousiaste publiek ging erachter staan en in de volgende aanval breidde Amicitia, met nog drie minuten te spelen, de score uit naar 23-19. In de laatste minuut scoorde de Hoeve nog een keer wat er voor zorgde dat met het laatste fluitsignaal er 23-20 op het scorebord stond.

Lekker voor het jonge team om zo het zaalseizoen te beginnen. De supporters op de volle tribunes in Vriezenveen werden uitbundig bedankt voor de steun! Op naar de tweede wedstrijd en wel op zaterdag 18 november, uit bij Hoogkerk in Groningen.