/
  • Amicitia speelt goed duel tegen AWDTV

   Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd tegen de kersverse korfballeagueclub AWDTV uit Amsterdam op het programma. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken.

   Het eerste schot van Amicitia was raak, maar AWDTV wist zelf ook gemakkelijk de korf te vinden wat resulteerde in een 1-4 achterstand na 10 minuten spelen . In de volgende fase kon Amicitia profiteren van een niet scherp spelend AWDTV. Na een aantal goede acties kon Amicitia over verschillende schijven scoren en trok het de stand in Vriezenveen weer gelijk 5-5.

   Tot aan 10-10 ging het gelijk op, daarna verslapte Amicitia. Er werden te veel fouten gemaakt die op dit niveau gelijk worden afgestraft. Ruststand 11-16.

   Na rust liep AWDTV binnen 5 minuten verder uit naar een onoverbrugbare 11-20 voorsprong. Amicitia probeerde nog dichterbij te komen door middel van twee schoten en een vrije bal 15-22.

   Er werden nog mooie kansen gecreĆ«erd, maar in  de afronding liet de ploeg uit Vriezenveen het afweten. AWDTV speelde de wedstrijd vrij gemakkelijk uit. Dit eindigde in een 16-24 eindstand op het scorebord. AWDTV blijft koploper en Amicitia zal om de punten moeten knokken.

   Amicitia heeft de komende weken 4 belangrijke wedstrijden voor de boeg. De eerste 3 wedstrijden zijn uit tegen Wageningen, HKV/Ons Eibernest en Tweemaal Zes. De volgende thuiswedstrijd is op 23 mei tegen Groen-Geel.