/
    • Amicitia moet pas in slotfase afhaken

Hoofdklasse veld: KV Wageningen 1 – Amicitia 1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen KV Wageningen op het programma. Een wedstrijd waar Amicitia kans maakte op punten, om  zo de competitie met een beter gevoel af te gaan sluiten. Het mocht niet baten voor de ploeg uit Vriezenveen, want er werd met 18 – 13 verloren.

KV Wageningen begon in een gewijzigde opstelling. Door deze verrassende tactische zet kwam Amicitia dan ook op 2 – 0 achterstand. Amicitia werd snel wakker en kon gelijk maken en zelfs even op voorsprong komen. Wageningen miste een aantal kansen en de uitspelende ploeg liep verder uit naar 3 – 5. Tot aan de rust bleef het gelijk op gaan en na een tussenstand van 9 – 8 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Tijdens de rust werd er geconcludeerd dat er meer te halen was voor Amicitia, maar dat er scherper gespeeld moest worden. De verdedigende druk moest worden opgevoerd en er moest gezocht worden naar betere kansen.

Amicitia begon na de thee weer niet scherp en een onderschepping betekende een tegendoelpunt aan de andere kant. Wageningen scoorde 13 – 11 en de Toyota Drent formatie moest weer in de achtervolging. Vechtlust werd beloond en er werd weer gelijk gemaakt 13 – 13. De aanval hierop scoorde de fusie ploeg uit Wageningen weer en die tik kwamen de korfballers van Amicitia niet meer te boven. De wedstrijd was gespeeld en KV Wageningen bleef in de slotfase scoren. Amicitia moest afhaken en zo kwam er een 18 – 13 eindstand op het scorebord te staan.

Na afgelopen  weekend staat Amicitia samen met Groen Geel uit Wormer op de laatste plek. Beide ploegen hebben slechts 2 punten en degradatie lijkt onafwendbaar. Amicitia gaat met een goed gevoel proberen de laatste wedstijden te spelen en zal, zeker in de thuis wedstrijden, alles op alles zetten om nog een overwinning te halen.  Komende zaterdag speelt Amicitia 1 eerst de uitwedstrijd in Den Haag  tegen HKV/Ons Eibernest.