/
  • Degradatie uit de Hoofdklasse voor Amicitia een feit

   HKV Ons Eibernest 1 – Amicitia 1

   Afgelopen zaterdag stond de hoofdklasse wedstrijd  HKV/Ons Eibernest uit Den Haag tegen Amicitia uit Vriezenveen op het programma. De thuiswedstrijd op het veld in het eerste gedeelte van het seizoen  tegen de Hagenezen werd gewonnen door de Oranjekragen. In het zaalseizoen had  “Ons Eibernest” in twee zaalwedstrijden laten zien dat zij toch de betere ploeg leken te zijn. Dat weerhield echter de Toyota Drent formatie niet om met de inzet van allen als team de twee punten mee terug te nemen naar Vriezenveen. Na een lange reis naar het Westen van het land bleken de omstandigheden niet ideaal. De voorspelde wind blies in Den Haag nog harder dan in Vriezenveen.

   De Hagenezen openden de score, maar Amicitia kon snel volgen door een goed benutte strafworp. Het verloop van de eerste helft ging goed voor Amicitia. Er werd hard voor elkaar gewerkt en dat resulteerde in een 2-4 voorsprong. In het verdere verloop van de eerste helft liepen de twee ploegen gelijk op en werd de rust ingegaan met een stand van 6-6. Een stand die de lastige weersomstandigheden aan geeft, maar ook een stand waar alles nog mogelijk is.

   Na de rust begon  Amicitia niet scherp. De Hagenezen namen meer en meer het initiatief wat resulteerde in een achterstand voor Amicitia van 10-6. Zoals al vaker in dit veldseizoen vielen er steken in de afronding; schoten waren niet zuiver genoeg en strafworpen die gemist werden. Op dit niveau van korfballen maakt dat het verschil tussen winnen en verliezen. Na de 11-7 kwam HKV niet meer tot scoren en kwam Amicitia terug tot 11-10. Het geluk was niet aan de kant van Amicitia en de ploeg verloor nipt met een eindstand 11-10.

   Volgende week staat de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Tweemaal Zes op het programma. Hopelijk kunnen er nog punten worden meegenomen uit Maartensdijk, maar degradatie uit de Hoofdklasse voorkomen zit er niet meer in.