/
  • Amicitia speelt prima wedstrijd in de Hoofdklasse tegen Groen Geel.

   Afgelopen zaterdag stond alweer de een na laatste hoofdklasse wedstrijd  voor Amicitia op het programma tegen het eveneens gedegradeerde Groen Geel uit Wormer. De uitwedstrijd ging verloren met 14-17, nadat Amicitia een 8-2 voorsprong uit handen had gegeven. Dit gegeven en de motivatie om niet alleen onderaan te eindigen in de hoofdklasse B, zorgde ervoor dat de spelers er op gebrand waren om een goed resultaat neer te zetten.

   Amicitia begon dan ook scherp aan de eerste helft. Kim Jansen zette binnen 10 seconden de 1-0 op het scorebord via een fraaie doorloopbal. Met maar liefst acht scores van Amicitia op rij, waaronder twee mooie treffers van Dick Schipper, werd er meteen een flink gat geslagen, stand maar liefst  8-0. Er werd door de ploeg hard gewerkt en goed verdedigd.  Groen Geel had moeite om goede kansen te creëren. Een kwartier voor rust zakte Amicitia in, er werden minder goede kansen gecreëerd in de aanval en verdedigend werden er meer fouten gemaakt. Groen Geel maakte hier dankbaar gebruik van.  De rust werd ingegaan bij de stand 14-8.

   De tweede helft begon zoals de eerste met een doelpunt uit een doorloopbal, deze keer via Agnes Schipper. Ook bleef Amicitia hard en goed verdedigen, Ron Schipper voorkomt via een mooi blok dat zijn tegenstander uit een doorloopbal tot scoren komt. Na doelpunten van Kim Jansen uit een strafworp en een  schot kwam Amicitia dan ook op een comfortabele voorsprong van 17-9 en leek de wedstrijd gespeeld. De Toyota K.Drent formatie kwam echter  verder in de tweede helft niet meer zo makkelijk tot scoren. Groen Geel richtte zich nog eenmaal op en wist wederom door fouten van Amicitia een aantal doelpunten te maken, stand 18-13.  De "run" van Groen Geel werd afgestopt door een schot van Anne-Will Schipper, waarmee het gat weer op zes kwam. Hierna vielen er nog maar drie doelpunten waaronder een mooi schot van Lisa Jansen waarmee zij de eindstand bepaalde op 20-15.

   Door deze twee punten staan Amicitia en Groen Geel op een gedeelde 7e plaats. Daarmee lijkt het doel om niet als enige de hekkensluiter van de Hoofdklasse B te zijn behaald.

   Aankomende zaterdag staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Amicitia speelt dan thuis tegen de kampioen Dos’46 uit Nijeveen. Amicitia 3 speelt om 12.30 uur tegen Dos WK uit Enschede en is bij winst kampioen. Dit kampioenschap is belangrijk voor Amicitia 2 als zij zich zelf a.s. zaterdag niet veilig spelen tegen Dos’46, deze wedstrijd begint om 14.00u.