/
    • Veld 01: ASVD 1 - Amicitia 1

Amicitia wint in Dronten.
      De selectie van Amicitia is het nieuwe korfbalseizoen goed begonnen. Na een spannende eindfase bleef de ploeg van nieuwe trainer Ruben Burchartz de bovenliggende partij en werd er gewonnen met 16-17. Met een overwinning van zowel het 1e als het 2e team werden de spelers en trainersstaf van Amicitia beloond voor het harde werken in de voorbereiding.
      Amicitia begon prima aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, er werden lange aanvallen gespeeld met veel kansen. In de afronding ontbrak het aan scherpte waardoor ASVD toch op voorsprong kon komen. Na een 2-0 achterstand wist Amicitia voor het eerst te scoren tijdens deze uitzonderlijk warme middag. Via een strafworp, vrijeballen en afstandsschoten liep de ploeg uit Vriezenveen uit naar een 3-6 voorsprong. Verdedigend stond Amicitia goed, maar door zuiver schietende heren kroop ASVD weer dichterbij naar 5-6. Daarna sloeg de Toyota Drent formatie een gat van 2 doelpunten en op slag van rust werd het zelfs 7-10.
      Een redelijke eerste helft waarin nog te weinig rendement gehaald werd, was de conclusie.
      Na de rust kwam Amicitia niet scherp uit de kleedkamer. Aanvallen werden gespeeld zonder energie en daardoor kwam de ploeg niet tot goede kansen. Verdedigend lieten zij ook steekjes vallen en zag het ASVD terug komen tot 11-11. De ervaren trainer Burchartz had zijn ploeg hier al voor gewaarschuwd en zo raakten zijn spelers ook niet in paniek. Er werd orde op zaken gesteld en Amicitia liep uit naar 13-16. De buit leek binnen, maar niets was minder waar. Amicitia verviel in foute keuzes en ASVD merkte dit. Door wederom een aantal zuivere afstandsschoten wist de ploeg uit Dronten het gat te dichten tot 16-17. In de laatste minuut kreeg ASVD de ultieme kans op de gelijkmaker, via een vrije bal. De bal rolde over de rand van de korf en viel gelukkig niet binnen. Dit was het laatste wapenfeit en Amicitia kreeg waar het recht op had.
      Een wedstrijd waarin Amicitia lang niet haar niveau gehaald heeft en dat is prima. Er zit nog veel rek in en er is dus nog veel te winnen. In Gorredijk won Amicitia 2 ook haar wedstrijd. Met 21-23 werd LDODK verslagen.
      Aanstaande zaterdag komt Wit-Blauw uit Kampen op bezoek. De ploeg wist een punt te halen tegen Antilopen, 17-17. De wedstrijd begint om 15:30 op sportpark Het Midden.