/
  • Veld 02: Amicitia 1 - Wit-Blauw 1

   Amicitia wint ook eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.
   Het eerste team van Amicitia heeft ook haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen weten te winnen. De ploeg uit Vriezenveen was met 20-17 te sterk voor Wit-Blauw uit Kampen.

   Ondanks het regenachtige weer van afgelopen zaterdag waren er genoeg bezoekers om de wedstrijd te bekijken en de nieuwe ploeg van trainer Burchartz in actie te zien. Net als vorige week startte Amicitia goed en kwam het op een snelle 1-0 voorsprong. Daarna kwam Wit-Blauw beter in de wedstrijd en liep het uit naar 3-1. Amicitia kwam terug en zo ging het de eerste helft gelijk op. Daarbij liepen de spelers van Amicitia wel constant achter de feiten aan en moesten ze de hele eerste helft in de achtervolging omdat Wit-Blauw elke keer op voorsprong kwam. Net als vorige week was Amicitia niet scherp in de afronding, want de ploeg uit Vriezenveen kreeg kansen genoeg. Een aantal goed uitgespeelde aanvallen werden om zeep geholpen, maar volgens trainer Burchartz is dit inherent aan het begin van de competitie.

   Met een 8-8 ruststand zochten de ploegen de kleedkamers op. Daar werd Amicitia gewezen op haar fouten en de spelers werden op scherp gezet om in de 2e helft betere keuzes te gaan maken. Nog niets aan de hand, maar beseffen dat het beter moet was het devies.

   Toch wist Wit-Blauw na de rust direct 2 keer te scoren en keek Amicitia weer tegen een achterstand aan. Onder aanmoedigingen van het Vriezenveens publiek werd er veerkracht getoond door de thuisploeg en wist Amicitia het eerste gaatje te slaan. Na de 10-10 werd er goed gespeeld en kwam Amicitia op een 13-11 voorsprong. De ploeg uit Kampen probeerde van alles, maar de organisatie van Amicitia stond stukken beter. Verdedigend werden de duels gewonnen en aanvallend werd er geprofiteerd van de gecreëerde ruimte. Een afstandsschot bracht de 18-15 op het scorebord en het verzet van Wit-Blauw leek gebroken. Er werd nog over en weer gescoord maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Bij een eindstand van 20-17 floot het prima leidende duo Klein/Bakker af en was de 2e zege een feit voor Amicitia.

   Volgende week reist de gehele selectie af naar Drachten waar zowel de 1e als de 2e teams tegen elkaar zullen spelen. De ploegen uit Drachten kennen een prima start van de competitie en wisten alles nog te winnen.