/
    • veld 04: Amicitia - Heerenveen

Selectie Amicitia laat Heerenveen met lege handen naar Friesland afreizen

Zowel het eerste als het tweede heeft afgelopen zaterdag gespeeld tegen KV Heerenveen. Beide teams hadden wat goed te maken na de slechte prestatie van vorige week in Drachten.
      Het tweede onder leiding van Jan Nijkamp liet al zien dat het beter kan en won met 22-16.

Amicitia 1 trainer Ruben Burchartz gaf zijn team vooraf instructie om met 150% inzet te starten. De eerste helft ging echter gelijk op. Ook in deze wedstrijd werd er meer tegen zichzelf gespeeld dan tegen de tegenstander. Via een wisselend score verloop tot 4-4, liep de Toyota Drent formatie uit naar een 6-4 voorsprong. Het verschil van twee doelpunten werd uitgebreid naar drie. Dit werd echter uit handen gegeven met als resultaat een 10-11 achterstand. Geen goede keuzes, niet nakomen van afspraken en onvoldoende werklust als oorzaak. De ploeg gaat rusten met een 13-12 voorsprong.
      In de rust vraagt Burchartz meer inzet en betere opzet van het spel. Na rust wordt dit goed opgepakt en loopt het eerste uit naar een 19-13 voorsprong, met goed uitgespeelde kansen en een sterk geconcentreerde verdediging. Wederom zakt het spel weer in, en bleef deze inzet niet behouden. De ploeg gaf deze voorsprong te makkelijk weer uit handen en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Met nog een paar minuten op de klok kreeg Heerenveen op een stand van 20-18 een strafworp mee, deze werd benut en de slotfase van de wedstrijd wordt weer spannend bij 20-19. Gelukkig kreeg Amicitia de laatste kans middels een strafworp en eindigde de stand op 21-19 in het voordeel van het vlaggenschip van Amicitia. De ploeg staat 2e samen met Drachten. Volgende week wordt aangetreden tegen de nummer 3 Antilopen, wederom om 15.30u thuis op sportpark 't Midden in Vriezenveen. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede, tevens tegen Antilopen om 14.00 uur.