/
  • Zaal 03 Amicitia 1 - Phoenix 1

   Amicitia pakt haar eerste punten van het zaalseizoen tegen Phoenix.

   Afgelopen zaterdag won de Toyota K. Drent formatie haar eerste wedstrijd van het zaalseizoen met 24-23 van Phoenix uit Zoetermeer.
   Hoofdtrainer Burchartz gaf in de voorbespreking aan de het 5 voor 12 was en dat er vandaag een positief resultaat gehaald moest worden. De hoofdmacht van Amicitia had deze boodschap begrepen en begon dan ook schep aan de wedstrijd. Er werden goede kansen gecreëerd en afgerond, ook de verdediging hield het goed dicht. Dit resulteerde in een 8-4 voorspong voor Amicitia. Daarna verslapte Amicitia, dit leidde ertoe dat Phoenix weer terug kon komen en zelfs de voorspong kon pakken 9-11. Doormiddel van een time-out stelde de ploeg uit Vriezenveen weer orde op zake en werd de rust ingegaan met een 14-13 voorsprong.
   De tweede helft bouwde de Toyota K. Drent formatie de voorsprong langzaam uit tot een comfortabele voorsprong van vijf doelpunten, 22-17. Phoenix wist toch nog wat terug te doen met drie doelpunten op rij brachten zij de stand terug tot een verschil van twee doelpunten, 22-20. Amicitia had moeite om de wedstrijd zakelijk uit te spelen maar het was net genoeg om de winst in eigen huis te houden. Eindstand 24-23.
   Volgende week reist Amicitia 1 af naar Harderwijk, zij spelen om 19.00u tegen koploper Unitas. Amicitia 2 is te gast bij KIOS 2 in Ruinerwold, zij spelen om 19.15u.