/
    • Zaal 04: Unitas - Amicitia

Amicitia verliest van koploper Unitas

Afgelopen zaterdag stond de zware wedstrijd tegen koploper Unitas op het programma. De ploeg uit Harderwijk is zowel op het veld als in de zaal nog ongeslagen en de ploeg is klaar voor een terugkeer naar de Hoofdklasse. Amicitia wist vorig weekend de eerste punten binnen te halen en dat zorgde ervoor dat men toch met vertrouwen kon afreizen naar Harderwijk.
      Voor de Toyota Drent Formatie was het zaak om goed te beginnen, zodat Unitas geen gemakkelijke avond zou krijgen. Niets bleek minder waar, want binnen 2 minuten keek de ploeg al tegen een 2-0 achterstand aan. Aanvallend konden de Vriezenveners bijblijven door verdiende strafworpen en vrijeballen. Verdedigend kwam Amicitia te kort en moest het alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. Dit lukte op sommige momenten vrij aardig, maar het grootste gedeelte van de 1e helft moest de ploeg van Burchartz haar meerdere erkennen in het scherp schietende Unitas. Van 9-5 bleef Amicitia redelijk bij tot 12-8, daarna was het Unitas dat gehakt maakte van Amicitia en liep het uit naar een ruststand van 20-11.
      Dat Amicitia het zwaar zou krijgen was te verwachten, maar dat het verschil zo groot zou zijn kwam toch hard aan bij de spelers uit Vriezenveen. Het was zaak om in de 2e helft vooral naar zichzelf te kijken en ervoor te zorgen dat deze wedstrijd als een leermoment kon gelden.
      Na de rust ging Unitas vrolijk door met scoren, maar bleef Amicitia ook doelpunten maken. Zo werd er over en weer flink gescoord en ging het van 23-16 naar 30-17. De wedstrijd was ondertussen allang gespeeld en zo kon er aan beide kanten gewisseld worden. Bij Amicitia maakte Mariska Klinkien haar debuut en pikte ook nog een doelpuntje mee. Via verschillende scores kwam Amicitia uiteindelijk tot 27 doelpunten, maar moest het ook 40 tegendoelpunten incasseren.
      Een ongekend slecht resultaat voor Amicitia, dat in de laatste jaren niet zoveel doelpunten tegen heeft gehad. De ploeg heeft kwaliteit, maar lijkt niet het maximale uit zichzelf te halen. De volgende wedstrijd is over 2 weken, dus de korfballers uit Vriezenveen hebben een week extra om eens goed in de spiegel te kijken en ervoor te zorgen dat het klaar is voor de wedstrijd tegen De Hoeve op zaterdag 12 december, aanvang 20.00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 eveneens tegen De Hoeve 2.