/
    • Zaal 06: Amicitia - De Hoeve

Amicitia verliest opnieuw.

Na een grote nederlaag van 2 weken geleden was het zaak voor Amicitia om de rug te rechten. Op bezoek kwam korfbalvereniging De Hoeve ui Friesland. De Hoeve speelt op het veld hoofdklasse maar kende in de zaal ook nog een redelijk stroeve start.
      In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het was stuivertje wisselen tot vlak voor de rust. De Toyota Drent formatie wist over meerdere schijven te scoren en verdedigend was het meestal goed bij de les. Totdat De Hoeve vlak voor het einde van de eerste helft 3 keer op rij wist te scoren en Amicitia in de achtervolging moest. Met een 14-17 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.
      Na de rust verwachte iedereen een fel strijdend Amicitia, maar niks bleek minder waar. De Hoeve kwam sterk uit de kleedkamer en liep binnen no time uit naar 14-20. Coach Ruben Burchartz zag zich genoodzaakt om een time-out te nemen maar deze had ook niet het gewenste effect. Amicitia speelde inspiratieloos en gaf de wedstrijd volledig uit handen. Zelf wist het maar 7 keer te scoren in de 2e helft en liet het verdedigend de teugels vieren. Op die manier kon de Hoeve uitlopen tot 21-35 en kon Amicitia weer niet winnen.

Het 2e team van Amicitia kende een betere avond. Ze wonnen in een sterke wedstrijd met 19-13.
      Komend weekend speelt Amicitia de laatste wedstrijd van 2015 uit tegen ZKV in Zaandam.