/
    • Zaal 07: ZKV - Amicitia

Amicitia zonder punten in laatste wedstrijd voor de kerst.

Na de ruime nederlaag van een week geleden was het belangrijk voor Amicitia om 2 punten te pakken. Dit moest gebeuren in de uitwedstrijd tegen ZKV uit Zaandam. ZKV stond bij aanvang van de wedstrijd 2 punten boven Amicitia. Ook bij deze verre uitwedstrijd waren de trouwe supporters van Amicitia op de tribune aanwezig. De Toyota Drent formatie begon slecht aan de eerste helft waardoor ZKV al snel kon uitlopen tot een 7-2 voorsprong. Coach Ruben Burchartz nam een time-out om zijn team op scherp te stellen. Hierna werd Amicitia sterker en kon het team zich terugvechten tot 12-9. Vlak voor de rust wist ZKV toch weer uit te lopen naar een 18-13 ruststand.
      Na rust kwam er een strijdend Amicitia uit de kleedkamer die de kans rook om de 2 punten mee te nemen naar Vriezenveen. Er werd hard gewerkt en de taken werden goed uitgevoerd, waarna er een 22-20 stand op het scorebord stond. De fraaie inhaalrace van Amicitia werd echter weer teniet gedaan door de ploeg van ZKV en zij liepen weer uit naar een 28-22 voorsprong. Uiteindelijk werd de eindstand 29-26. Amicitia bleef tot de laatste minuut strijden om een goed resultaat te behalen. Ondanks de strijd en passie werd er wel weer verloren en moet Amicitia in het nieuwe jaar er alles aan gaan doen om punten te pakken.

Het 2e team van Amicitia wist ook niet te winnen. Het 2e speelde uit tegen AVO 2 in Assen. Hier werd het 17-14 voor de thuisploeg.

Op 9 januari 2016 speelt Amicitia thuis tegen KVA 1 ui Amstelveen. Dit is een zeer belangrijke wedstrijd voor Amicitia, want er moeten punten gepakt worden. Deze wedstrijd in sporthal de Stamper in Vriezenveen begint om 18:45 uur.