/
  • Zaal 11: Phoenix - Amicitia

   Amicitia wint cruciale wedstrijd in strijd om klasse behoud.

    

   Na de verloren wedstrijd tegen AKC Almelo was het voor aanvang van de wedstrijd tegen Phoenix uit in Zoetermeer echt 5 voor 12, aldus coach Ruben Burchartz. Er moest gewonnen worden om te voorkomen dat Phoenix de laatste plaats zou verlaten ten koste van de Toyota Klaas Drent formatie.

   Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na een 0-2 voorsprong werd het 4-4. Hierna wist Phoenix even weg te lopen tot een 6-4 voorsprong maar al snel werd het weer gelijk. De ruststand werd in de laatste secondes van de eerste helft beslist op een 10-9 voorsprong voor Phoenix.

   In de rust werd iedereen weer op scherp gesteld en de meegereisde supporters hadden er alle vertrouwen in wat bleek uit de enthousiaste aanmoedigingen vanaf de tribune. Amicitia begon scherp aan de tweede helft. Na een 11-9 achterstand werd dit omgebogen in een 11-13 voorsprong waarna Loes Nijkamp met een vrije bal en een afstandsschot de stand op 11-15 bracht in het voordeel van Amicitia. De ploeg van coach Burchartz speelde met steeds meer vertrouwen en geloofde in een goede afloop. Het werd nog 13-15 maar hierna kon Phoenix niet verder inlopen. Het werd uiteindelijk een 16-18 overwinning. De spelers, staf en meegereisde supporters konden de overwinning samen vieren. Hierna werden de supporters die de lange reis hadden gemaakt, beloond met een overwinning, bedankt voor hun komst en support.

   Directe degradatie lijkt nu tijdelijk afgewend. Amicitia kan nu weer omhoog kijken naar de plekken die recht geven op klasse behoud.

   Het tweede team van Amicitia wist helaas dit weekend niet te winnen. In Wolvega werd met 21-18 verloren van SCO 3.  

   Op zaterdag 6 februari om 19.00 uur speelt Amicita thuis tegen Unitas dat bovenaan staat. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in Vriezenveen in sporthal de Stamper. Vooraf speelt Amicitia 2 tegen Kios 2.