/
  • Zaal 12: Amicitia - Unitas

   Koploper Unitas te sterk voor Amicitia.

   De Harderwijkse koploper van de Overgangsklasse A, Unitas/Perspectief 1 was zaterdagavond de tegenstander van de Oranjekragen. Amicitia wist, ondanks de verdiende winst van vorige week, dat dit een hele moeilijke en lastige wedstrijd zou worden. Trainer/coach Ruben Burchartz had een speciaal strijdplan uitgedacht dat uitgebreid besproken was met het team.

   Er heerste een goede en gezellige sfeer op de goedgevulde tribune. De meegereisde Unitas-fans uit Harderwijk ondersteunden hun team met korte opzwepende muzikale intermezzo’s.
   Vanaf het begin van de wedstrijd werd gelijk de toon gezet; geen geleidelijk begin, gelijk vol gas. Dit zou een wedstrijd worden waarin ook fysieke fitheid, uithoudingsvermogen, intelligent korfbalspel en teamspirit medebepalend zouden worden voor wie aan het langste eind zou trekken.
   Unitas/Perspectief nam gelijk het initiatief en opende de score. Amicitia vocht hard en toonde veel inzet. Unitas/perspectief liet goed en effectief aanvalsspel zien en verdedigde fel en met veel inzet, hierdoor moest er door de Toyota Klaas Drent formatie snel gespeeld worden, was een nauwkeurige passing vereist en een hoge accuratesse in de afronding. Dit lukte met enige regelmaat al gebied de harde waarheid van het scorebord te zeggen dat de gasten uit Harderwijk hier effectiever in waren. Het scoreverloop verliep globaal één op ruim twee, wat er in resulteerde dat Unitas/Perspectief met de rust al een comfortabele voorsprong had opgebouwd. Ruststand 8-19.
   Ook in de tweede helft kreeg het publiek waar voor haar geld. Ondanks het niet geringe verschil in tussenstand, bleef de wedstrijd aantrekkelijk om te zien. Een hard werkend Amicitia tegenover een hard werkend maar ook effectief Unitas/Perspectief. De eindstand 17-32 laat duidelijk zien dat de titelpretendent uit Harderwijk verder is in ontwikkeling en een tandje hoger op de korfballadder staat dan Amicitia.
   Positief voor Amicitia is de teamprestatie die toch is neergezet; inzet tot aan het eind, misschien niet altijd de afspraken nagekomen, maar niet in de valkuil van onderlinge frustratie bij tegenslag en niet spel ondermijnend aan de handrem middels overtredingen. Al met al een sportieve ontmoeting met een terechte winnaar.

   Zaterdag speelt Amicitia opnieuw een belangrijke, maar ook zware, wedstrijd tegen de nummer drie uit de poule, De Hoeve 1. De selectie hoopt dat de vele trouwe aanhangers hen weer zullen aanmoedigen in het Friese De Hoeve, gemeente Noordwolde. Aanvang 20:00 uur. Ook Amicitia 2 reist af naar de Hoeve en speelt voorafgaand van de hoofdwedstrijd tegen de Hoeve 2.