/
    • Zaal 13 : De Hoeve - Amicitia

Amicitia strijd tegen degradatie

Afgelopen zaterdag moest het vlaggenschip van Amicitia aantreden tegen de Hoeve. Vooraf wisten de reserves van Amicitia te winnen van de Hoeve 2 met 13-14.
      Met de gehele selectie in een bus vol gezelligheid werd afgereisd naar het Friese de Hoeve. Ook de trouwe supporters waren in de sporthal de Duker in Noordwolde aanwezig en lietn van zich horen. De ploeg van Ruben Burchartz zou knokken voor de punten en dat hebben ze gedaan.

In het begin van de wedstrijd gaat de strijd gelijk op tot 4-4. Daarna weet de Hoeve een gaatje te slaan van 2 doelpunten tot 8-6. Vervolgens loopt de Hoeve verder uit naar een 17-13 ruststand.

Er liggen kansen om punten te pakken wordt in de rust geconstateerd, maar dan moeten de fouten eruit. Wat voorgaande wedstrijden niet lukte, doelpunten afmaken, ging deze wedstrijd prima.

Na rust weet de Toyota Klaas Drent formatie terug te komen naar 19-18. Maar wederom door eigen fouten loopt de Hoeve weer verder uit en weet Amicitia niet gelijk te komen.
      Amicitia heeft zich knap geweerd, maar niet voldoende om punten te pakken. In de slotfase lijkt de ploeg het op te geven en loopt de Hoeve uit naar een 33-26 eindstand.

Zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd in de zaal op de agenda. Op een afwijkend tijdstip van 13.45 uur in de middag zal Amicitia strijden tegen degradatie tegen KVZ uit Zaandam.
      Voorafgaand speelt Amicitia 2 tegen kampioenskandidaat AVO 2 uit Assen in sporthal de Stamper in Vriezenveen.