/
    • veld 11: Heerenveen - Amicitia

Amicitia vergeet kansen af te maken tegen KV Heerenveen

Na een goede wedstrijd vorige week had het vlaggenschip van Amicitia zich afgelopen zaterdag veilig kunnen spelen tegen KV Heerenveen. Echter heeft de Toyota Klaas Drent formatie dit veldseizoen moeite met behalen van goede resultaten in haar uitwedstrijden. Thuis wordt makkelijk gescoord, maar in uitwedstrijden lijkt dit de grootste moeite te kosten.

Na wat hagelbuien werd met droog weer gestart in Heerenveen. In het begin van de wedstrijd ging de score nog gelijk op en werd in de eerste 15 minuten maar 3 keer gescoord, 1-2. Dit was tevens de laatste voorsprong van Amicitia. Heerenveen wist te korf beter te vinden, terwijl de Toyota Klaas Drent formatie genoeg kansen had. Tot 5-5 wist Amicitia aan te haken, maar Heerenveen wist uit te lopen naar een voorsprong van drie punten. De ruststand 11-8.

Opdracht in de rust, gegeven door coach Ruben Burchartz, was om met meer passie en geloof te spelen en vooral de kansen af te maken. Maar wederom waren de scores na rust voor Heerenveen. Die ploeg was veel efficiƫnter in het afmaken van kansen en profiteerden van foutjes in de ploeg van Burchartz. Spannend werd het niet meer en uiteindelijk is 20-14 de eindstand geworden.
      Hiermee is Amicitia nog niet veilig en zal het over twee weken moeten winnen van Antilopen. Amicitia staat momenteel 3e maar de ploegen in Overgangsklasse A maken het spannend door onderling van elkaar te winnen. Unitas is al de vroege kampioen, een felicitatie waard. ASVD is al gedegradeerd, maar er zal nog worden gestreden door overige ploegen om plek 7 te vermijden.

Amicitia 2 wist in Heerenveen ook geen punten te pakken en zal dit ook tegen Antilopen moeten doen om degradatie te ontlopen.