/
    • veld 1 : KVZ - Amicitia

Amicitia vergeet kansen af te maken tegen KVZ.

De selectie van Amicitia is het nieuwe korfbalseizoen, waarin het 75 jarig jubileum wordt gevierd, niet goed begonnen. Zowel het 1e als het 2e team wisten hun wedstrijd niet te winnen van KVZ uit Zutphen.
      Amicitia 1 kwam wel het beste uit de startblokken en wist na 3 minuten meteen de voorsprong te pakken en daarmee op een 0-1 voorsprong te komen. De Toyota Klaas Drent formatie wist verder uit te lopen door twee rake afstandsschoten naar een voorsprong van 1-3.
      Maar KVZ wist weer op een gelijke hoogte te komen(3-3). Vanaf deze stand liep het gelijk op tot 10 minuten voor rust, de Toyota Klaas Drent formatie kwam voor het laatst in deze wedstrijd op voorsprong 5-7.
      Met een stand van 5-7 was Amicitia de scherpte opeens kwijt en wist voor rust ook niet meer tot scoren te komen, in tegenstelling tot KVZ die nog wel 3 keer wist te scoren en daarmee de kleedkamers in gingen met een voorsprong van 8-7.
      In de rust werd aangegeven door coach Ruben Burchartz dat de nauwkeurigheid in de afronding beter moest en dat er scherp aan de 2e helft moest worden begonnen om een verdere achterstand op het scorebord te voorkomen. Maar het liep niet zoals verwacht. Amicitia kwam met slordig spel uit de kleedkamer en kreeg meteen 3 doelpunten tegen.
      Met een 11-7 achterstand wist de ploeg uit Vriezenveen dat het lastig zou worden om het verschil van 4 doelpunten terug te draaien in een voorsprong, in een wedstrijd waar al veel te weinig werd gescoord.
      Natuurlijk werd er alles aan gedaan om toch nog enigszins terug te komen, maar wanneer Amicitia tot een score wist te komen, wist KVZ ook weer te scoren en zo bleef het verschil van 4 doelpunten eigenlijk de gehele tweede helft staan. Coach Burchartz probeerde in de slotfase met een aantal wissels nog wel wat terug te doen, maar het was uiteindelijk niet genoeg om deze wedstrijd te kunnen winnen. Amicitia verliest zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 14-10.

In Zutphen wist ook Amicitia 2 haar wedstrijd niet te winnen en verloor met 23-13.
      Aanstaande zaterdag komt SKF uit Veenendaal op bezoek. De ploeg wist zijn eerste wedstrijd te winnen van Drachten. De wedstrijd van Amicitia 1 begint om 15.30 uur op sportpark Het Midden.