/
  • Zaal 5 : Amicitia - KVA

   Amicitia komt te kort tegen koploper KVA.

   Na twee succesvolle derby’s en 4 punten rijker, stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen KVA uit Amstelveen op het programma. Amicitia ging vol zelfvertrouwen de wedstrijd in en zag mogelijkheden om punten te pakken tegen de nog ongeslagen koploper. Met het altijd trouwe publiek op de tribune, ging de wedstrijd in sporthal de Stamper in Vriezenveen van start.

   De eerste doelpunten vielen aan de kant van Amicitia, maar al snel kwam de ploeg uit Amstelveen op gelijke hoogte. Een zwakke fase van de thuisploeg zorgde ervoor dat KVA makkelijk het eerste gat kon slaan. Stand halverwege de eerste helft: 4-8. Wanneer de ploeg van trainer/coach Ruben Burchartz dacht weer aan te kunnen sluiten, wist KVA weer makkelijk uit te lopen. Een gat van 4 doelpunten werd vergroot naar 6 doelpunten verschil. Amicitia kon maar moeilijk grip krijgen op het sterk spelende KVA. Ruststand: 11-16. Met moeite ging de ploeg uit Vriezenveen op zoek naar doelpunten, terwijl KVA vrij gemakkelijk wist te scoren. Na een sterke fase van de Toyota Klaas Drent formatie stond er een stand van 18-20 op het scorebord. Het vertrouwen kwam terug bij Amicitia, maar toch wist KVA vervolgens weer uit te lopen. De voorsprong van 4 doelpunten werd vergroot naar 8. Tussen stand 23-31. Het lukte Amicitia helaas niet om dichter bij de koploper te komen. Het sterke spel van Amicitia in vooral de slotfase van de afgelopen twee weken was in deze wedstrijd niet terug te vinden. De koploper uit Amstelveen laat zien waarom het bovenaan staat en kan de wedstrijd rustig uitspelen tot een 27-33 eindstand.

   De opdracht van de Toyota Klaas Drent formatie is om aankomende week hard te trainen en volgende week weer de punten te pakken in de komende uitwedstrijd.
   Zaterdag 17 december om 20.15 speelt Amicitia 1 in Noordwolde tegen De Hoeve 1. Voorafgaand speelt Amicitia 2 tegen De Hoeve 2.