/
    • Zaal 8 : Mid Fryslan - Amicitia

Amicitia grijpt naast de overwinning door missen van kansen.

De uitslag doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd is geweest. Echter is dit alleen de laatste 5 minuten het geval. Mid Fryslan wist continue een gat van meer dan drie doelpunten te behouden. Zaak voor Amicitia om komende weken punten te pakken om uit de degradatiezone te blijven.

De start van de wedstrijd was niet scherp en de Toyota Klaas Drent ploeg kijkt direct tegen een 2-0 achterstand aan. Uiteindelijk weet de ploeg zich in de wedstrijd te spelen door 3-3 te maken, echter vanaf dat moment neemt de thuisploeg de voorsprong en geeft deze niet meer weg. De ploeg van trainer Ruben Burchartz is niet scherp in het afronden van 100% kansen en de tegendoelpunten worden te makkelijk weggegeven. Mid Fryslan is duidelijk scherper. De kleedkamers worden opgezocht bij een stand van 13-9.

Amicitia komt scherp uit de kleedkamer en scoort direct de 13-10 en 13-11. Echter is het de thuisploeg die daar niet van onder de indruk is en blijft zelf ook scoren. Tot 22-19 blijft het gat drie doelpunten of meer. Pas in het slotakkoord weet Amicitia op twee doelpunten te komen. In de laatste minuut staat de stand 25-24 op het scorebord en krijgt het vlaggenschip nog legio kansen, waaronder een fraaie doorloopbal, op de gelijkmaker. Echter worden deze gemist en blijft de eindstand 25-24.
      Amicitia mist de scherpte in het afronden van kansen. Verdedigend worden persoonlijke fouten afgestraft. Er zal met meer beleving gespeeld moeten worden om komende wedstrijden wel punten te pakken.
      Komende zaterdag staat de derby tegen NKC uit Nijverdal op het programma. NKC is de hekkensluiter en zal alles uit de kast halen om 2 punten te pakken.
      De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Stamper en begint om 19.45 uur.
      Amicitia 2 speelt om 18.00 de wedstrijd tegen Nic uit Groningen.