/
    • veld 10 : Dos - Amicitia

Amicitia niet sterk genoeg in Westbroek

Na het matige optreden van vorige week tegen SKF 1 moest er afgelopen zaterdag gewonnen worden van koploper DOS. Na een klein anderhalf uur in de auto kwam de ploeg uit Vriezenveen aan in het dorpje Westbroek onder de rook van Utrecht. Ook de trouwe supporters stonden weer aan de zijlijn. Amicitia voelde de druk om punten te pakken, en de kansen om dit te doen waren er zeker. Een stevige wind waaide over het veld, en de twee op winst gebrande ploegen stonden klaar om van start te gaan. Na het zwakke begin van vorige week moest de ploeg vandaag sterk beginnen. En dat gebeurde ook. Al snel opende Amicitia de score. De beginfase van de wedstrijd is voor de ploeg uit Vriezenveen, en halverwege de eerste helft staat er een 5-7 tussenstand op het scorebord. De doelpunten vielen aan beide kanten niet erg makkelijk. Dan breekt er een slechte fase aan voor Amicitia. DOS mag vier keer achter elkaar scoren en neemt de leiding over in de wedstrijd (9-7). Voor rust weten beide ploegen nog één keer te scoren (10-8). Nog meer inzet, de rug recht houden en meer uitstraling. Dit moest in de tweede helft gebeuren om de voorsprong terug te pakken en de wedstrijd positief af te sluiten. De Toyota Klaas Drent formatie mag in de tweede helft weer als eerste scoren. Dan komt er een lange fase waarin beide ploegen om en om de korf weten te vinden. Er zijn genoeg kansen voor de ploeg van coach Ruben Burchartz om de stand gelijk te trekken, maar de gelijkmaker wil helaas niet vallen (14-13). Dan maakt DOS voor het eerst een gat van drie doelpunten (16-13). Amicitia kan dit gat nog één keer verkleinen naar twee, maar daarna speelt de thuisploeg uit Westbroek de wedstrijd uit. Eindstand: 21-14. Ook deze week haalt Amicitia niet het gewenste niveau en moet het de komende wedstrijden nog hard werken voor de nodige punten, omdat de concurrentie onderin de ranglijst wel punten haalden.

Amicitia 2 speelde dit weekend de uitwedstrijd tegen Wageningen 4. Deze wedstrijd is geëindigd in een gelijkspel: 13-13. De volgende wedstrijden worden pas gespeeld op zaterdag 6 mei. Voor beide ploegen is dit een thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen. Amicitia 1 speelt om 15.30 uur tegen Wit-Blauw 1. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 om 13.45 tegen Wit-Blauw 2.