/
  • Veld 10 : Amicitia - KVZ

   Amicitia wint met duidelijke cijfers van KVZ

   Vorige week liet de ploeg uit Vriezenveen een heel duur punt liggen in de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar. Daarom was het van groot belang om deze week de punten te pakken tegen KVZ uit Zutphen, dat nog geen enkel punt heeft weten te bemachtigen. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelde het tweede team van Amicitia tegen KVZ 2. Na een hele spannende eindfase weet Amicitia 2 de punten in Vriezenveen te houden door te winnen met 13-12. Voor de hoofdmacht werd het een wat minder spannende middag. Zij wisten KVZ 1 dik te verslaan met 25-9.

   Met een warm zonnetje en vele supporters aan de kant ging de wedstrijd van start op sportpark Het Midden in Vriezenveen. Net zoals vorige week schiet de ploeg van Ruben Burchartz uit de startblokken. In de beginfase heeft KVZ helemaal niks te vertellen en pas na 10 treffers van Amicitia weet de ploeg uit Zutphen eindelijk een keer de korf te vinden. Om dezelfde fout als vorige week te voorkomen moest er met scherpte gespeeld blijven worden. KVZ weet een paar keer te scoren, maar ook de thuisploeg blijft de kansen netjes afronden. In de rust staat er een comfortabele stand op het scorebord: 14-5. De doelen werden bijgesteld. KVZ onder de 10 doelpunten houden en zelf richting de 30 gaan. Na rust gaat de score even om en om. Amicitia laat KVZ niet dichterbij komen en na een 10 minuten spelen staat de stand op 17-8. Dan zet de thuisploeg nog even flink aan. Met 6 zuivere scores op rij weet de Toyota Klaas Drent formatie de voorsprong nog goed uit te breiden (22-8). KVZ mag vervolgens nog 1 doelpuntje maken, maar het slot is wederom voor de thuisploeg. Amicitia kan de wedstrijd lekker uitspelen en zet de eindstand op het scorebord: 25-9.

   De broodnodige 2 punten zijn binnen, waardoor Amicitia nu van de een na laatste plek af is. Ook het belang van de komende wedstrijden is groot. Er moeten nog punten gepakt worden om het seizoen goed te kunnen eindigen. Volgende week reist de gehele selectie af naar Zoetermeer. Amicitia 1 speelt om 15:30 tegen de Meervogels 1. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Amicitia 2 tegen de Meervogels 2. Deze wedstrijd is om 14:00 uur.