/
    • Zaal 10 : Amicitia - AVO

Amicitia laat dure punten liggen in belangrijke wedstrijd tegen AVO

Zaterdag 2 maart stond voor het eerste van Amicitia een belangrijke thuiswedstrijd tegen AVO uit Assen te wachten. Bij winst voor de Toyota Klaas Drent formatie zouden er twee erg belangrijke punten worden gepakt in de strijd tegen degradatie. In een goedgevulde sporthal de Stamper in Vriezenveen gaan de toeschouwers en supporters er eens goed voor zitten. De selectie speelt ook voor het eerst in een fraai nieuw tenue.

Amicita begint in de eerste minuten van de wedstrijd niet scherp waarna er na een paar minuten een stand van 0-3 op het scorebord staat. Door vier doelpunten achter elkaar van Amicitia wordt dit rechtgetrokken naar een 6-5 voorsprong. Het geloof in de volle winst wordt naarmate de eerste helft vordert groter.

Toch weet AVO zich te herpakken naar een 8-10 voorsprong maar hierdoor laat Amicitia zich niet van de wijs brengen. Na opnieuw 4 doelpunten van Amicitia op een rij is de ruststand 12-10 in het voordeel van de Toyota Klaas Drent formatie. Het spel in de eerste helft was van beide ploegen niet heel goed maar deze ruststand biedt genoeg mogelijkheden voor de tweede helft.

Amicitia begint verdedigend slap in de tweede helft en na een paar onnodige fouten, schiet AVO zich snel terug in de wedstrijd naar 12-12. Hierna gaat het een lange tijd heen en weer en blijven de ploegen dicht bij elkaar. Helaas is het AVO dat voor het eerst weer een gat weet te slaan naar 16-19. Tot 18-19 weet Amicitia nog terug te komen in de wedstrijd maar na een gemiste strafworp van Amicitia weet AVO het af te maken. Het geloof is weg bij Amicitia en hierdoor loopt AVO nog uit tot een 18-23 eindstand.

Onnodig puntverlies voor Amicitia waar de volle winst zeker mogelijk was geweest. De komende weken moeten er punten worden gepakt tegen de bovenste vier ploegen om lijfsbehoud zeker te stellen in de overgangsklasse. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen koploper Sparta Zwolle op het programma.

Amicitia 2 weet ook niet te winnen van AVO 2. In een spannende wedstrijd wint AVO 2 met 16-17. Ook Amicitia 2 speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Sparta Zwolle 2.