/
  • Zaal 12 : OWK - Amicitia

   AMICITIA KOESTERT OVERWINNING OP OWK

   Na een turbulente week waarin een trainerswissel en blessureherstel volop aandacht kregen, moest de knop weer om in de strijd om handhaving in de zaalcompetitie. De Toyota Drent formatie moet gezien de lage klassering alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen weer op dit niveau te mogen uitkomen.

   Vervangend trainer/coach Manfred Hofstede werd bereid gevonden om hernieuwde sturing te geven binnen de club waar hij al eerder meerdere seizoenen succesvol actief was. Geen eenvoudige klus om binnen drie weken nog het gewenste resultaat te bereiken. Maar waar een wil is, is een weg. En die leidde dit weekend via het Groningse Leek voor de wedstrijd tegen OWK, de nummer twee in de poule. Een sterke ploeg waarvan thuis in Vriezenveen nog afgetekend met 16-24 werd verloren.

   In de eerste helft werd er volop gescoord door beide ploegen. OWK nam direct de voorsprong en profiteerde van hun lengte bij de dames en de loepzuiver schietende heren (3-0 en 8-4). Na vijf minuten haakte Amicitia aan en scoorde zeven keer op rij (8-11). In de daarop volgende periode vielen de doelpunten om en om en na driekwart van de eerste helft stonden beide teams weer in evenwicht (18-18). In de laatste fase voor rust lieten de oranjekragen het initiatief te veel aan de tegenstander. Bij de stand 25-21 werd de kleedkamer opgezocht en konden de trouwe meegereisde supporters even bijkomen van de spanning.

   Coach Hofstede gaf zijn team in de rust een compliment voor de prima scores en inzet. Verdedigend en qua concentratie moest het wel beter, rekening houdend met de scorende kwaliteiten van de tegenstander.

   Een spannende tweede helft volgde waarin Amicitia meteen drie keer scoorde (25-24). Na vijf minuten verzuimde de ploeg het om de stand gelijk te trekken (27-26). OWK gaf opnieuw gas via prima schoten van afstand (34-30) en een nieuwe teleurstelling voor Amicitia leek aanstaande. Maar de eerder bekritiseerde mentale weerbaarheid, conditie en scorende vermogens bij de Vriezenveense ploeg werden nu wel benut. Dat leidde voor de tweede keer in deze wedstrijd tot zeven treffers op rij (34-37). OWK probeerde nog terug te komen maar moest toezien hoe Amicitia de laatste minuten gecontroleerd uitspeelde en nog slechts één tegendoelpunt incasseerde. Eindstand 35-37. Wat volgde was een positieve ontlading en nieuwe impuls voor Amicitia.

   Komende week is Nic uit Groningen de tegenstander in Vriezenveen. Een sterke ploeg waarvan de uitwedstrijd met ruime cijfers werd verloren. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. In deze cruciale fase van de competitie zal Amicitia meer dan maximaal moeten presteren om tot het uiteindelijk gewenste resultaat te komen. De wedstrijd in De Stamper wordt gespeeld om 19.30 uur. Voorafgaand om 18.00 uur speelt Amicitia 2 (na 12-17! uitwinst bij Hoogkerk) haar thuiswedstrijd tegen Nic 3.