/
    • Verslag NK Amicitia C1

Na een geweldig seizoen mocht Amicitia C1 aantreden op het Eindtoernooi (voorheen NK) voor eerste klasse teams. In de promotiepoule werden twaalf punten behaald en werd er een doelsaldo van +52 neergezet. Hoe goed dit is ten opzichte van de andere teams op het NK is altijd afwachten, maar er was genoeg vertrouwen binnen de ploeg om een mooi resultaat neer te zetten.

Vooraf werd bekend dat Amicitia C1 in een poule terecht was gekomen met Vitesse (Ba) C1, Tiel’72 C1 en BEP C1. Deze teams plaatsen zich niet voor niets voor het NK en het bleken ook allemaal geduchte tegenstanders te zijn. Na een vertraagde aankomst door een buschauffeur die zijn bed niet uit kon komen, kwamen we net op tijd voor het voorstellen van de teams. Dit was een geweldig begin van het toernooi op de geweldige accommodatie van KCR te Ridderkerk. De organisatie liet het toernooi een kwartier later beginnen, waardoor we ons rustig konden voorbereiden op wat komen ging. De eerste wedstrijd zou gespeeld worden tegen Vitesse. Vooraf dachten coaches Kelly en Stan dat dit wel eens een sleutelwedstrijd zou gaan worden.

Amicitia C1 – Vitesse (Ba) C1
      De wedstrijd tegen Vitesse begon voor beide teams wat onwennig. Dit is ook logisch aangezien alle spelers flink zenuwachtig waren. Tijdens de wedstrijd bleek dat Amicitia C1 beter met de spanning om kon gaan. Met rust stond de ploeg dan ook voor met 3-1. Taak voor de spelers was om de spanning van zich af te spelen en ervoor te zorgen dat Vitesse geen kans meer zou krijgen. De C1 liep uit naar een 8-3 stand en de laatste twee doelpunten van Vitesse waren voor de statistieken; 8-5.

De andere poulewedstrijden gingen van start en Joop en Irene zorgden ervoor dat alle spelers fit bleven tijdens dit warme weer. De spelers moesten uitlopen en kregen de belangrijke dorstlessers van de verzorgers van Amicitia. De supporters van de C1 hadden twee partytenten opgezet zodat we rustig konden kijken naar de andere wedstrijden. Tiel’72 bleek in onze poule dik te hebben gewonnen van onze volgende tegenstander uit Purmerend: BEP C1.

Amicitia C1 – BEP C1
      Tegen BEP zagen we dat Amicitia C1 de zenuwen kwijt was. Binnen de kortste keren stond het 7-0 (!) voor. BEP werd compleet overlopen door het wervelende spel van onze toppers. Met rust stond er een 9-1 stand op het scorebord. Na rust bleken de opstellingen niet te kloppen. De scheidsrechter wilde hier echter niets van weten en liet doorspelen. Dit zorgde voor wat verwarring bij spelers en coaches. De winst was binnen, en de intensiteit van de eerste helft zakte weg; 12-6 winst.

Wederom een halfuur pauze. Vitesse had gewonnen van Tiel’72 en de kansen van Amicitia werden steeds groter. Ouders, coaches en supporters begonnen al met rekenen. Onze analist Victor Buitenhuis had de andere teams bekeken en we kregen weer een aantal belangrijke aanwijzingen. Uiteindelijk bleek dat we met een verschil van twee doelpunten mochten verliezen. Hier wilde de C1 het echter niet op aan laten komen.

Amicitia C1 – Tiel’72 C1
      Tijdens de wedstrijd tegen Tiel’72 merkte je dat er wat op het spel stond voor beide teams. Het ging hard tegen hard waarbij de scheidsrechter van dienst dit niet altijd in de hand kon houden. Tiel startte sterk en nam meteen een 2-0 voorsprong. Bij rust was dit gaatje echter al weggepoetst en stond de C1 met 6-5 voor. Na een ontzettend spannende slotfase tegen een geduchte tegenstander trok de C1 de wedstrijd over de streep. Eindstand: 10-9.

De vreugde was groot bij alles wat Amicitia was in Ridderkerk. De finale was binnen. Taak voor Joop en Irene om de spelers fit te krijgen voor de grote afsluiting van het toernooi: de finale. De wedstrijden om de overige plaatsen waren ondertussen begonnen en een groot aantal spelers liepen met kramp van de velden af. Compliment dus voor de verzorging die een grote rol heeft gespeeld in het fit houden van de spelers. Vitesse eindigde op een derde plek waarmee nog maar eens onderstreept werd dat de eerste wedstrijd extra belangrijk is geweest voor het verdere verloop van het toernooi.

Finale: Amicitia C1 – Meervogels C1
      De bekroning van het toernooi was dan toch echt de finale. De spanning was duidelijk voelbaar op de bank met verzorgers Joop en Irene, teammanager Dionne en coaches Kelly en Stan. De spelers werden een voor een opgeroepen om het veld te betreden. De wedstrijd kon beginnen. De C1 startte wederom sterk en nam een 3-0 voorsprong. In de rust stond het zelfs 5-3 voor. Alles leek erop dat het de goede kant op zou gaan. Het sterke Meervogels schakelde echter over op een hogere versnelling en het werd een geweldige finale. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond het dan ook 10-10. Dit betekende verlengen. De vraag is dan altijd hoe een ploeg hiermee omgaat. De eerste klap was voor Meervogels die op een 11-10 voorsprong kwamen. Dit keer bleek die spreekwoordelijke klap echter geen daalder waard. C1 gooide nog een keer alle energie in de wedstrijd en na een ontzettend spannende slotfase tegen een goede tegenstander stond het 15-13. C1 was Nederlands Kampioen!

Een geweldige dag werd afgesloten met de prijsuitreiking. Sam Deckers kreeg de beker overhandigd door niemand minder dan de gestopte vedette van Fortuna: Marcel Segaar.
      Een groot feest werd gevierd in de bus waarna de C1 in Vriezenveen groots ontvangen werd op de platte kar door de vele leden die nog aanwezig waren bij Amicitia. Een geweldige dag die nooit meer vergeten zal worden door spelers en coaches.