/
  • veld 3: Gemiste kansen breken Amicitia op tegen Ritola

   Zuidlaren, 21 september 2019

   De prestaties van Amicitia tot nu toe in de competitie zijn zeer wisselend. Afgelopen zaterdag reisde de Toyota Drent selectie af naar Zuidlaren voor de wedstrijd tegen Ritola. Vorige maand troffen beide ploegen elkaar ook al in de voorbereiding op het veldseizoen, toen met een positief resultaat voor de oranjekragen.

   Aan het begin van de wedstrijd leek er voor Amicitia geen vuiltje aan de lucht. Het nam een 2-4 voorsprong. Maar Ritola toonde zich al snel een gelijkwaardige tegenstander en scoorde de gelijkmaker (4-4). Om daarna ook meteen een voorsprong te nemen (5-4). Na een flink blok onder de korf van een Ritola speelster mocht Amicitia een strafworp nemen. Deze kans werd in eerste instantie gemist, maar alert optreden na de rebound zorgde alsnog voor de Vriezenveense treffer (5-5). Daarna was het de beurt aan Ritola, het benutte de uitgespeelde kansen beter en kon zich zelfs een gemiste stip permitteren (8-5). Amicitia zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd en moest vechten voor elk punt. Dat lukte enigszins waardoor het bij rust 9-7 stond.

   Allesbehalve tevreden gezichten in de kleedkamer. De kwaliteit van de tegenstander, te weinig rebound en aanvallen beter opbouwen waren de aandachtspunten voor de tweede helft.

   Even leek het erop dat Amicitia haar spelritme hervond via de aansluitingstreffer (9-8). Maar een toegekende stip voor een in Vriezenveense ogen normale onderschepping zette Ritola opnieuw op voorsprong. Waarna ook nog eens twee aansluitende treffers in Drents voordeel volgden (12-8). Amicitia moest in de achtervolging en dat betekende werken. In het laatste kwartier bij een stand van 16-12 vertraagde Ritola slim het spel maar kwam het ook niet meer tot scoren. Amicitia probeerde in de resterende tijd nog aan te haken, kwam terug tot 16-15 maar moest uiteindelijk het hoofd buigen.

   Komende zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd voor Amicitia op het programma. Dan tegen koploper en titelkandidaat ODIK. Het is al even geleden dat beide ploegen elkaar troffen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Oosterbos in Barneveld en begint om 15.30 uur.

   RESERVES AMICITIA HANDHAVEN KOPPOSITIE
   Amicitia 2 mag zich na een prima 12-15 uitzege bij Ritola koploper noemen in de reserve eerste klasse C. De ploeg van trainer Edgar Korf hield het hoofd koel in Zuidlaren en nestelt zich hiermee op een prima positie, voorafgaand aan de ontmoeting komende zaterdag (14.00 uur) in Barneveld tegen nummer twee in de poule Odik 2.