/
    • zaal 02 Gemiste kansen breken Amicitia op tegen ASVD

Vriezenveen, 30 november 2019

Als er afgelopen zaterdag een winnaar aangewezen mocht worden in het missen van kansen dan was dat Amicitia. Maar de realiteit voor de Toyota Drent formatie was veel pijnlijker na afloop van de eerste thuiswedstrijd tegen het gelijk geklasseerde ASVD.

De gehele eerste helft waren beide ploegen flink aan elkaar gewaagd. Amicitia ging volop voor de doorbraak maar miste de ene kans na de andere. En dus moest het toezien hoe het gretig spelende ASVD bijna moeiteloos overeind bleef. De ploeg uit Dronten kreeg vorige week thuis een flinke nederlaag te verwerken, maar liet nu zien dat het over voldoende strijdlust beschikt. Bij de oranjekragen ontbreekt momenteel de scherpte bij de afronding van kansen. Bij een ruststand van 11-10 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Trainer/coach Patrick Hage was in de rust duidelijk naar zijn spelers. Wanneer alle gecreƫerde doorloopballen waren gescoord had iedereen met een grote glimlach in de kleedkamer gezeten. De vakken zouden in de tweede helft worden gewijzigd om een beter resultaat te kunnen bereiken.

Maar ook in het tweede bedrijf leverde dat geen oplossing op voor Amicitia. In de eerste minuut kwam ASVD op gelijke hoogte (11-11) en liep het al snel uit naar 11-13. Om daarna de gehele tweede helft de voorsprong niet meer uit handen te geven. De frustratie over de opnieuw vele gemiste kansen groeide bij Amicitia naarmate de wedstrijd vorderde. ASVD schoot intussen loepzuiver en liep uit via 14-16 en 18-22 naar 22-26. In de slotminuten maakte topscorer Quinten Landkroon nog twee Vriezenveense doelpunten, maar verder dan een 24-26 eindstand kwam het niet. Amicitia blijft voorlopig puntloos en krijgt volgende week een nieuwe kans op een beter resultaat thuis tegen OWK (19:30 uur).