/
    • veld 01 Amicitia neemt de punten mee bij OKO/Bies

Opende, 5 september 2020

Gezonde spanning was er te zien op de gezichten van spelers en technische staf, na een lange periode zonder wedstrijdkorfbal. De Toyota Drent formatie moest anderhalf uur reizen om in het Groningse Opende de eerste veldwedstrijd van het nieuwe seizoen te beginnen tegen OKO/Bies.

Voor de Vriezenveners een onbekende ploeg. Dus werd er vooraf naar informatie gezocht om een goed beeld te krijgen van de opponent. En om daarop het tactische plan af te stemmen. Op basis van de einduitslag kan gesteld worden: missie geslaagd.

De oranjekragen begonnen voortvarend aan de eerste helft. Na ruim een kwartier dominant spelen stond er een 1-6 voorsprong op het scorebord. In het tweede gedeelte na rust kwam OKO enigszins terug in de wedstrijd (4-9) en konden beide teams aan de thee.

Amicitia was duidelijk de bovenliggende partij, met name verdedigend ging het uitstekend. Aanvallend moesten de vele kansen beter afgemaakt worden. Coach Patrick Hage waarschuwde zijn spelers om na rust niet te verslappen.

OKO was niet van plan om de overwinning eenvoudig weg te geven en knokte zich aan het begin van de tweede helft terug (7-10). In de tien minuten die daarop volgden trok Amicitia het initiatief weer naar zich toe en nam het ruim afstand (8-15). Maar de Vriezenveners konden niet voorkomen dat eigen fouten door OKO werden afgestraft en het daarmee de achterstand grotendeels goedmaakte (13-15). Door een betere focus en onderlinge afstemming wist Amicitia in de slotfase toch weer te scoren en stond de verdiende overwinning vijf minuten voor tijd al op het scorebord (14-18).

Tevreden gezichten na afloop dankzij de eerste twee winstpunten. Maar ook het besef dat er nog veel te verbeteren valt. Komende zaterdag speelt Amicitia thuis tegen Wêz/Handich dat dit weekend thuis won van Rigtersbleek. De wedstrijd in Vriezenveen begint om 15:15 uur.

AMICITIA 2 KOMT NET TE KORT TEGEN STERK AVO 2
      De reserves van Amicitia, met het duo Rick Keus en Gerben de Krey als nieuwe trainers, kwamen net te kort tegen een sterk en ervaren AVO 2 in Assen. De oranjekragen stonden bij rust nipt met 10-9 achter. In de tweede helft liepen de Assenaren uit naar een 19-16 eindstand. Ook hier alle vertrouwen in de prestaties van de sterk verjongde Vriezenveense ploeg. Amicitia 2 speelt komende zaterdag thuis om 16:45 uur tegen De Parabool 2.