/
  • veld 03 Amicitia dominant in Apeldoorn

   Apeldoorn, 19 september 2020

   Op het prachtig gelegen en zonovergoten sportpark Orderbos moest Amicitia afgelopen zaterdag spelen tegen KV Apeldoorn. Twee competitie overwinningen op rij smaakten naar meer voor de Toyota Drent formatie. En een wedstrijd tegen rode lantaarndrager Apeldoorn leek daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. Toch schuilt daarin het gevaar van onderschatting. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een passend eerbetoon aan een overleden oud-lid van de Apeldoornse vereniging.
   De oranjekragen begonnen dominant aan de wedstrijd en dat leidde tot een vroege 0-3 voorsprong. Halverwege de eerste helft kon Apeldoorn nog enigszins aanhaken (4-8 en 5-10). Het miste bovendien twee strafworpen maar kon alles behalve in het spoor van Amicitia blijven. Ruststand 5-12.
   Geen vuiltje aan de toch al strakblauwe lucht voor Amicitia. Ook twee tegendoelpunten aan het begin van de tweede helft (7-14) gooiden geen zand in de Vriezenveense motor. Binnen het kwartier liep Amicitia uit naar een comfortabele 7-21 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. In het laatste kwart leidde concentratie verlies bij Amicitia tot vier Apeldoornse treffers op rij (11-21). Reden voor coach Hage om zijn spelers tot de orde te roepen via een time-out. Desondanks incasseerde de Twenterandse ploeg volkomen onnodig nog eens drie tegentreffers en dat lijkt een verbeterpunt voor de komende periode. De wedstrijd eindigde in een dik verdiende 14-23 overwinning.
   AMICITIA 2 WINT VAN DRACHTEN 3
   Het team van coach Rick Keus moest aan het einde van de ochtend spelen in en tegen Drachten 3. Mede gezien de reisafstand een niet gebruikelijk tijdstip. Maar uit je comfortzone komen leverde het bewijs dat ook dan een goed resultaat mogelijk is. Via een 7-9 ruststand kon de ploeg een 12-18 overwinning en een gedeelde tweede plaats in de poule, met als tussenstop Apeldoorn, mee naar huis nemen.
   Komende zaterdag speelt Amicitia 1 in Vriezenveen om 15:15 uur de lokale derby tegen AKC Almelo. Beide ploegen gaan aan kop in de poule, dus het wordt een interessante ontmoeting. Amicitia 2 start aansluitend om 16:45 uur tegen de nummer laatst in de poule ROG 2 uit Groningen.