/
  • veld 2021/07 AMICITIA VERLIEST VAN STERKER ODIK

   Vriezenveen, 23 oktober 2021

   Met Rick Keus als de nieuwe trainer/coach langs de zijlijn probeerde Amicitia in de thuiswedstrijd een goed resultaat te bereiken tegen ODIK uit Barneveld.

   In de eerste helft bleef de Toyota Drent formatie nog redelijk in het spoor van ODIK (2-2 en 5-6), al kwam het maar moeizaam tot scoren. De ploeg uit Barneveld had duidelijk de betere kansen en benutte die volop. Amicitia probeerde aan te haken, maar miste naast de nauwkeurigheid ook het geluk dat een schot goed viel. Ruststand 6-9.

   Na rust lag het initiatief volledig bij ODIK (7-12), terwijl Amicitia er toch alles aan deed om bij te blijven. Het creƫerde wel voldoende mogelijkheden, maar de afronding was wederom het punt van aandacht. Verder dan het inlopen van de achterstand tot drie doelpunten verschil (10-13) kwamen de oranjekragen niet. In de slotfase liep ODIK verder uit en ging het verdiend met de winstpunten naar huis. Eindstand 17-23.

   Amicitia handhaaft zich voorlopig op de directe degradatieplek in de poule en zal op zoek moeten naar verbetering om zich te kunnen handhaven. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen MIA in Amersfoort op het programma. Aanvang 15:30 uur.

   RESERVES AMICITIA WINNEN NIPT VAN OWK
   Vanwege de aangekondigde trainerswissel verscheen ook bij Amicitia 2 een nieuwe coach. Jan Nijkamp neemt voorlopig de taken waar en zag zijn team in de eerste helft een moeilijke wedstrijd spelen (8-8) tegen de nummer laatst in de poule OWK.

   In de tweede helft kreeg Amicitia loon naar werken, al werd het in de slotfase nog even spannend. Uiteindelijk bleven de punten in Vriezenveen via een nipte 16-15 overwinning. Door dit resultaat staat Amicitia 2 op dit moment op een verdienstelijke en gedeelde derde plaats in de poule. Komende zaterdag speelt de ploeg in Groningen tegen ROG 2 om 14:00 uur.