/
    • zaalc 03 AMICITIA HOUDT PUNT OVER AAN DUEL TEGEN ZKC ‘19

Vriezenveen, 10 december 2022

Vooraf was het op papier een wedstrijd tussen twee ploegen die in punten op gelijke hoogte stonden in de poule. Afgelopen zaterdag troffen ze elkaar in Vriezenveen, Amicitia en ZKC ’19. Bij beide ploegen speelt blessureleed al langer een rol, dus dat mag voorlopig geen excuus meer vormen. Zo goed mogelijk omgaan met de gegeven omstandigheden blijft het uitgangspunt.

De Toyota Drent formatie begon uitermate goed aan de wedstrijd. Prima aanvallen zorgden na tien minuten voor een 5-0 voorsprong. De gehele eerste helft was Amicitia de bovenliggende partij en kon het de voorsprong vasthouden. Toch stond de spanning er flink op, beide ploegen misten bovendien strafworpen. ZKC ’19 toonde veerkracht en verkleinde het verschil bij rust tot twee doelpunten (10-8).

In de tweede helft probeerde Amicitia de voorsprong uit te breiden. Dat lukte in eerste instantie prima waarbij topscorer Stan Dasselaar het verschil op vijf treffers bracht (13-8). ZKC ’19 zette een tandje bij en kwam via drie treffers op rij terug tot 13-11. Aan Vriezenveense kant ontstonden er te veel fouten en dat gaf de ploeg uit Zuidwolde de kans om tot vier maal toe terug op gelijke hoogte te komen (18-18). Daarna miste Amicitia opnieuw een strafworp, waarna ZKC ’19 voor de eerste keer in de wedstrijd de leiding kon overnemen (18-19). Een spannende slotfase volgde waarin de score alle kanten op kon. Tim Bakker zorgde uiteindelijk voor de Vriezenveense gelijkmaker met als eindresultaat een voor Amicitia enigszins teleurstellende puntendeling (19-19).

Komende zaterdag speelt Amicitia haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen fusieclub KVW ’22 in de topsporthal in Leek. Aanvang 20:00 uur.

AMICITIA 2 PAKT OPNIEUW OVERWINNING
      Binnen de senioren selectie van Amicitia zijn het vaak de reserves die qua teambezetting afhankelijk zijn van de ontwikkeling en vooral mogelijke blessures in een korfbalseizoen. Het team van Amicitia 2 heeft daar vooralsnog geen boodschap aan. Mede dankzij de hulp van spelers van andere Amicitia teams kon het afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen ZKC ’19 met 20-17 (9-6) winnend afsluiten. Daarmee handhaaft het de gedeelde koppositie in de reserve eerste klasse B. Een prima resultaat. Amicitia 2 speelt zaterdag ook in Leek tegen de reserves van KVW ’22 om 18:30 uur.

JUNIOREN AMICITIA A1 SUCCESVOL TEGEN DE MEEUWEN
      De jeugd heeft de toekomst, een cliché dat vaak wordt gebruikt. De junioren van Amicitia tonen wekelijks hun uitstekende inzet en onderstreepten dat met een prima 15-13 overwinning op mede koploper De Meeuwen. Het nestelt zich daarmee vaster in de kop van de poule. Nu lijkt de fase aangebroken om nog meer de nodige rust en stabiliteit in het veldspel aan te brengen waarmee de opgaande sportieve lijn verder vorm kan worden gegeven. Dat kan komende zaterdag in Ermelo tegen Dindoa A1 om 13:20 uur.