/
  • zaal 06 AMICITIA VERLIEST DERBY VAN NKC ‘51   Vriezenveen, 21 januari 2023

   Sporthal De Stamper vormde afgelopen zaterdag het decor voor een onvervalste korfbalderby tussen Amicitia en NKC ’51. Op een volgepakte tribune zorgden zowel supporters van beide verenigingen als toeschouwers voor een prima sfeer. Het deed denken aan vroegere tijden.

   Beide ploegen maakten er in de eerste tien minuten een waar spektakel van (6-6). Maar al snel bleek dat NKC het betere van het spel had en makkelijker scoorde (6-11). Amicitia werkte hard maar kon onvoldoende aanhaken en de Toyota Drent formatie moest toezien hoe NKC naar rust verder uitliep (9-15).

   Na de korfwissel werd het voor de Vriezenveners niet veel beter. NKC domineerde het spel en bekroonde dat met een 10-20 voorsprong. Amicitia coach Rick Keus paste een aantal wissels toe om bepaalde spelers de nodige rust te geven. Het onderlinge verschil in treffers bleef groot (15-25) in het voordeel van de ploeg uit Nijverdal. In de slotfase liet Amicitia nog vier treffers aantekenen, maar koploper NKC ging met een terechte 18-27 zege huiswaarts.

   Komende zaterdag staat voor Amicitia de uitwedstrijd tegen Juventa in Hardenberg op het programma. Aanvang 18:30 uur in sporthal De Beek.

   Reserves en junioren ook zonder punten
   Ook de ontmoeting tussen Amicitia 2 en NKC ’51 2 leverde geen winstpunten op. De reserves leden een 15-19 (7-9) nederlaag. De junioren van A1 speelden tegen Unitas A1 en ondervonden dat deze tegenstander een maatje te groot was (11-27).