/
    • zaal 10 AMICITIA ONDERUIT TEGEN ZKC ‘19

De Wijk, 18 februari 2023

Amicitia coach Rick Keus had de recente verlenging van zijn trainersovereenkomst voor komend seizoen ongetwijfeld anders invulling willen geven. De Toyota Drent formatie ontbrak het in de wedstrijd tegen ZKC ’19 niet zozeer aan goede wil, maar wel aan het vermogen om er een echte wedstrijd van te maken.

Verdedigend viel het nog redelijk mee. Maar drie doelpunten scoren in de gehele eerste helft is geen basis om een wedstrijd te winnen. Dat gaf aanvoerder David Sluijer na afloop ook toe tijdens een interview in de prima verzorgde livestream van de wedstrijd. ZKC ’19 zat er steeds bovenop en ontregelde het spel van vooral de dames van Amicitia vakkundig. De oranjekragen kregen onvoldoende vat op de tegenstander en konden geen potten breken. Ruststand 8-3.

In de tweede helft probeerde Amicitia weer terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte na ruim tien minuten spelen nog redelijk goed (11-8). ZKC ’19 gaf geen krimp en bracht het verschil weer terug op vijf treffers (13-8). Amicitia drong aan zover het kon, versnelde het spel en kwam terug in de wedstrijd (14-12). Maar ZKC ’19 weigerde te capituleren en speelde de resterende tijd gecontroleerd uit. Met nog twee treffers in de laatste minuten hield het terecht de punten in eigen huis. Eindstand 16-12.

Voorlopig even rust voor de korfballers. De voorjaarsvakantie is aanstaande en pas op zaterdag 11 maart staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. Amicitia is dan gastheer voor Korfbalvereniging Westerkwartier (KVW ’22). Deze wedstrijd staat gepland in sporthal De Stamper en begint om 20:00 uur. Voorafgaand speelt Amicitia 2 ook thuis tegen de reserves van KVW ’22 om 18:40 uur.

Andere Amicitia teams ook in mineur
      Zowel Amicitia 2 tegen ZKC ’19 2 (19-15) als de junioren van A1 tegen De Meeuwen A1 (23-14). verloren hun wedstrijden. Een weekend om snel te vergeten.