/
  • ZAAL 12 AMICITIA DOOR ONDERGRENS TEGEN QUICK

   Burgum, 18 maart 2023

   Na het succes van vorige week en bijbehorende handhaving in de Overgangsklasse, moest het vizier van de Toyota Drent formatie weer op scherp voor de ontmoeting tegen Quick ‘21/Vlug en Vaardig in het Friese Burgum. Plaats van handeling was het fraaie sportcomplex De Nije Westermar. Een prachtige combinatie van buiten- en binnensporten waar menige gemeente een voorbeeld aan kan nemen.

   Maar Amicitia kon op deze mooie locatie geen potten breken. In tegendeel, het werd vanaf minuut een overlopen door een veel scherper en loepzuiver schietend Quick. Met een alles zeggende ruststand van 16-6.

   Na rust werd het niet beter aan Vriezenveense zijde. En dan gaan de in de competitie opgelopen pijntjes en blessures nog zwaarder voelen. Reden voor coach Rick Keus om de nagereisde A1-reserves (Floor, Aurelie, Teun en Tristan) enige speelminuten te gunnen. Het uiteindelijke resultaat was bedroevend en teleurstellend, al lag dat zeker niet aan de invallers. Eindstand 26-11.

   Een wedstrijd om snel te vergeten. Komende zaterdag speelt Amicitia uit tegen NKC ’51. De ploeg uit Nijverdal kroonde zich tegen Ritola terecht tot kampioen en promoveert naar de Hoofdklasse.

   Voor Amicitia resteert het zo goed mogelijk uitspelen van de zaalcompetitie, om zich daarna te kunnen focussen op de veldcompetitie die start in de tweede helft van april.

   Amicitia reserves en junioren handhaven zich ook
   Er was voor Amicitia ook reden tot optimisme. Amicitia 2 won in Almelo nipt van AKC (20-21) en verzekerde zich daarmee ook komend seizoen voor een plek in de reserve eerste klasse. En dat gaat dan gebeuren onder leiding van trainer Steven Green, die afgelopen week in samenspraak met de Technische Commissie zijn verblijf bij de club verlengde.

   De A1-junioren verloren hun uitwedstrijd in en tegen titelkandidaat Heerenveen (22-10). Desondanks heeft de ploeg van Gerben de Krey en Marijke Schipper voldoende punten behaald om ook komend zaalseizoen in de Overgangsklasse te mogen uitkomen. Een prima resultaat.