/
  • BAS DRAGT NIEUWE TEAMMANAGER AMICITIA 1

   Vriezenveen, 15 april 2023

   Met ingang van het seizoen 2023-2024 is Bas Dragt de nieuwe teammanager van Amicitia 1. Hij neemt daarmee de taken over van Renny Lankhaar, die na dit seizoen stopt. Naast selectie en technische staf is ook de vertrekkende teammanager zeer verheugd met zijn opvolger.

   Onderstaand volgt een nadere kennismaking:
   Bas Dragt (44), getrouwd met Monique, samen genieten zij van hun zoon Quin (8).

   Bas werkt sinds enkele maanden bij FAK Software als Manager Customer Succes. Samen met zijn collega’s ontzorgt hij de slager/bakker/groente- en visboer d.m.v. software en hardware voor gebruik van diverse apparatuur tot en met een eventuele webshop.

   Al ruim 36 jaar is Bas lid van Amicitia. Noodgedwongen zelf vroeg gestopt met korfballen vanwege fysieke klachten, maar desondanks altijd actief gebleven voor en namens de vereniging. Van teammanager en coach, via wedstrijdsecretaris en scheidsrechtercoördinator, lid van vele commissies, websitebeheerder, bestuurslid, tot zaaluren overleg en uiteindelijk verantwoordelijk voor de verhuur van de semi-permanente sporthal naast De Stamper. Kortom, een indrukwekkend rijtje dat voor menig vrijwilliger als voorbeeld zou kunnen dienen.

   Niet gek dus dat er voor andere hobby’s weinig tijd over blijft. Die wordt vooral benut aan een gezellige invulling met zijn gezin.

   Korfbal betekent ook voor Bas een familiesport. Zijn oma, vader, moeder en broer hebben allemaal gekorfbald. Zijn ouders altijd bij Kios’45 in Sibculo, waar zijn vader heel lang (een zelfs geridderd) voorzitter is geweest. Omdat zijn ouders in Vriezenveen woonden zijn Bas en zijn broer bij Amicitia terecht gekomen. Daar ontstonden de vriendschappen waar Amicitia om bekend staat en die hechte band is er nog altijd.

   Over de invulling van de functie van Teammanager is Bas heel duidelijk: ‘de teammanager zorgt er voor dat de coach en spelers zich op de belangrijkste taak kunnen richten en dat is korfballen. Ik wil ervoor zorgen dat de randzaken goed geregeld zijn. Voor de spelers betekent dat ontzorgen, maar niet dat ik shirtjes ga wassen of bidons ga vullen. Dat mogen ze lekker zelf doen‘😉

   Tot slot een boodschap van Bas aan leden en supporters van Amicitia:

   Amicitia is een mooie club en elk team heeft steeds jullie steun nodig. Doe dan ook wat een supporter moet doen, moedig je team aan om ze te helpen zo goed mogelijk te spelen. Amicitia was lange tijd bijna onverslaanbaar in De Stamper, dit kwam voor een groot deel door de steun van de supporters. Ga achter je team staan en doe dat op een positieve manier.

   Voorkom dat je de tegenstander in een kwaad daglicht stelt. Daar heeft niemand iets aan. Steun je eigen team, toon je onverslaanbaar en schreeuw het naar de overwinning. Ook en misschien wel vooral wanneer het een keer niet soepel loopt.

   Amicitia dankt Bas voor zijn bereidheid deze functie te willen gaan vervullen en wenst hem daarbij alle succes en bovenal veel plezier toe!