/
  • veld 2022/10 Amicitia onderuit tegen DOS-WK

   Vriezenveen, 13 mei 2023

   De onderbreking van de veldcompetitie door de meivakantie is voor Amicitia niet gunstig uitgevallen. In de eerste thuiswedstrijd dit voorjaar voor de Toyota Drent formatie kwam DOS-WK naar Vriezenveen. Vorig jaar september gingen de winstpunten nog mee terug naar Vriezenveen.

   In deze regio derby waren de rollen echter omgedraaid. Weliswaar opende Amicitia de score, maar dankzij een behoorlijk hoog schotpercentage stond DOS-WK na een kwartier op een comfortabele 8-2 voorsprong. Bij Amicitia liep het niet, waren er misverstanden, foute passes en bleef de score beperkt. In de periode tot aan de rust wisten de oranjekragen zich enigszins te herstellen (8-10).

   Na de korfwisseling werd het spel aan beide zijden niet veel beter. DOS-WK bracht het verschil weer naar drie treffers (8-11) en Amicitia moest opnieuw in de achtervolging. Maar verder dan een gemiste strafworp en een doelpunt kwam het niet. DOS-WK wist haar kansen beter te benutten en liep verder uit naar 9-14. Amicitia verzuimde haar schietkansen te verzilveren. Het kwam desondanks nog wel terug tot 11-14 en zag ook DOS-WK een strafworp missen. In de slotfase kon Amicitia het verschil niet meer goedmaken. Eindstand 12-16.

   Voor Amicitia een teleurstellend resultaat in de strijd om promotie naar de Overgangsklasse. In de volgende weken zal alles in het teken moeten staan om dat doel te kunnen bereiken. Komend weekend speelt Amicitia in en tegen Apeldoorn, dat mede koploper Juventa dit weekend wist te verslaan. De wedstrijd in sportpark Orderbos begint om 15:30 uur.

   Reserves en junioren Amicitia winnen ook niet
   Amicitia 2 moest ondanks veel inzet haar meerdere erkennen in koploper DVO/Transus 4 en verloor de wedstrijd met 13-24. Amicitia A1 handhaaft haar positie in de middenmoot van de poule na een gelijkspel tegen De Meeuwen A1 (9-9).