/
  • veld 2022/11 Gemiste kansen breken Amicitia op in Apeldoorn

   Apeldoorn, 20 mei 2023

   De veldcompetitie is voor Amicitia dit voorjaar nog geen succesnummer. Op bezoek in en tegen Apeldoorn bleek opnieuw dat afronden van kansen het probleem is.

   Floor Wessels opende de score van de wedstrijd voor de Toyota Drent formatie (0-1). Apeldoorn kwam snel langszij om binnen het kwartier uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Het gehele spelbeeld was niet bepaald flitsend aan beide zijden. Amicitia kwam daarna terug in de wedstrijd (5-4). Toch bleef Apeldoorn de bovenliggende partij in het afronden van kansen in de eerste helft. Ruststand 9-6.

   In de tweede helft werd het voor de oranjekragen niet veel beter. Apeldoorn liep verder uit naar 12-7 en Amicitia moest opnieuw de achterstand zien in te lopen. Dat lukte prima en via vier treffers op rij (12-11) kwam het tot de aansluitingstreffer. Een toegekende strafworp werd door de Vriezenveners gemist en daarmee verdween de kans op de gelijkmaker. En zoals zo vaak scoort dan de tegenstander (14-11).

   In de slotfase perste Amicitia er al het mogelijke uit, tekende Floor Wessels voor haar zesde treffer (14-12) in de wedstrijd en miste haar team weer een strafworp. Vlak voor tijd maakte Apeldoorn een eind aan alle Vriezenveense verwachtingen en bepaalde het de eindstand op 15-12.

   Het team van coach Rick Keus heeft vooraf de doelstelling uitgesproken dit seizoen graag te willen promoveren naar de Overgangsklasse. De nummers een tot en met vier in de eindrangschikking komen daarvoor eenmalig in aanmerking. Amicitia bezet op dit moment de gedeelde derde plaats met tien punten, samen met DOS-WK en Noviomagum. De overige teams staan daar vrij kort achter. Met nog drie wedstrijden te spelen neemt de druk voor Amicitia toe om haar doelstelling te kunnen bereiken.

   De eerstvolgende wedstrijd speelt Amicitia thuis tegen Noviomagum (aanvang 17:00u) op zaterdag 3 juni. Voorafgaand speelt Amicitia 2 tegen Noviomagum 2 om 15:30u. De A1-junioren verloren zaterdag hun thuiswedstrijd tegen AVO A1 (15-19) en spelen komende dinsdag een inhaalwedstrijd tegen Dindoa A1 in Ermelo.