/
    • veld 2022/14 Amicitia ook volgend seizoen actief in de Eerste Klasse

Vriezenveen, 17 juni 2023

Op een zonovergoten en drukbezocht sportpark Het Midden moest Amicitia haar laatste wedstrijd van het veldseizoen zien te winnen. ASVD uit Dronten was de tegenstander en de uitwedstrijd werd vorig jaar teleurstellend verloren. Winnen was de enige optie om nog aanspraak te kunnen maken op een extra promotieplek in de Overgangsklasse. Desondanks was de Toyota Drent formatie daarbij wel afhankelijk van andere uitslagen in de poule.

Zoals wel vaker dit seizoen had Amicitia moeite met de tegenstander. Vooraf waren duidelijke afspraken gemaakt over de speelwijze en eventuele tussentijdse aanpassingen daarvan. Bij een 5-5 gelijke stand vond ASVD de korf makkelijker en ruim vijf minuten later stond er zelfs een 6-11 stand op het scorebord. Via een time-out probeerde coach Rick Keus zijn spelers weer op het juiste spoor te krijgen. En dat werkte prima want Amicitia repareerde de achterstand met vijf treffers op rij waardoor bij rust beide teams weer in evenwicht stonden (11-11).

In de rust werd nogmaals duidelijk besproken hoe de speelwijze in de tweede helft zou moeten zijn. Rick Keus attendeerde zijn spelers erop dat eerst de eigen opdracht vervuld moest worden om later nog enige aanspraak te kunnen maken op ontwikkelingen elders in de poule.

En die boodschap werd ter harte genomen. Drie treffers op rij zorgden voor een bevrijdende 14-11 voorsprong. ASVD probeerde nog aan te haken maar was veel minder trefzeker. Amicitia liet de bal sneller rondgaan en verzilverde de gecreëerde kansen (18-14). In de slotfase betaalde iedereen de tol voor de flinke hitte. ASVD nam de laatste treffer van de wedstrijd voor haar rekening en Amicitia speelde de resterende tijd slim vol. Eindstand 18-15.

Daarna was het wachten op het resultaat van de wedstrijd NRC ’22 – Dos-WK in Enschede. NRC won die partij en daarmee verdween de kans voor de oranjekragen op een extra promotieplek. Naast een seizoen vol blessures moet Amicitia de oorzaak daarvan vooral bij zichzelf zoeken door komend seizoen meer punten te pakken. Na afloop van de wedstrijd werden diverse spelers en de teammanager bedankt en uitgezwaaid en werd het seizoen einde gevierd.

AMICITIA PROMOVEERT NAAR RESERVE OVERGANGSKLASSE
      Mede dankzij een prima 22-15 overwinning op DOS (W) is Amicitia 2 er in geslaagd om promotie te bereiken naar de Reserve Overgangsklasse. Coach Steven Green is samen met zijn spelers trots op dit resultaat. Voor zover bekend is dit voor de eerste keer in de historie van de club.